Δεν ανοίγουν μόνο συρτάρια και ντουλάπια … αλλά και ψυγεία, οι δύο άνδρες που αποτελούν, πλέον, γνωστό εφιάλτη για τους κατοίκους των Γουρνών του δήμου Χερσονήσου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι δύο άνδρες εδώ και καιρό δρουν ανενόχλητοι, εισβάλλοντας σε καταστήματα και σπίτια στην περιοχή, κλέβοντας αλλά και … τρώγοντας!

Τα περιστατικά έγιναν ήδη 14 στον αριθμό, με το τελευταίο μάλιστα να αφήνει τους ιδιοκτήτες του σπιτιού να μετρούν και ζημιές, καθώς οι δράστες μπήκαν από το σαλόνι, σπάζοντας την αλουμινένια πόρτα. Οι δύο άνδρες φέρεται να άνοιξαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου, να ανέβηκαν στον όροφο και από μπαλκόνι σε μπαλκόνι να έφτασαν στο σπίτι, εισβάλλοτας από το μπαλκόνι του σαλονιού.

Παρά λίγο μάλιστα, να διασταυρωθούν με τους ιδιοκτήτες, που τη στιγμή της διάρρηξης επέστρεφαν σπίτι τους.

Σε άλλες περιπτώσεις, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αν οι ένοικοι του σπιτιού βρίσκονται στο χώρο, την ώρα της διάρρηξης, οι “ποντικοί” τους ναρκώνουν με σπρέυ.

Φαίνεται, μάλιστα, ότι οι δύο διαρρήκτες δεν αρκούνται σε τρόφιμα, χρήματα και τιμαλφή αλλά … πάνε ένα βήμα παραπέρα. Σε τσάντα που βρέθηκε σε ξενοδοχείο όπου είχε γίνει διάρρηξη και εικάζεται ότι διέμεναν, βρέθηκαν γυναικεία εσώρουχα, που εικάζεται ότι είχαν αρπάξει από σπίτι που είχαν “ανοίξει”.

Η Αστυνομία κάνει περιπολίες τα βράδια στην περιοχή, ενώ δράση έχουν αναλάβει και πολίτες που κατοικούν στις Γούρνες, με τους νέους, με φακούς και … απόθεμα ψυχής, να αναζητούν το “δίδυμο” τις νύχτες, προστατεύοντας - κατά το δυνατόν - τα σπίτια, από εισβολή.

Διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα και μπήκαν στο σπίτι

Για τους δύο άνδρες υπάρχει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ψητοπωλείου, όπου οι διαρρήκτες εισέβαλαν στις 03.00 τα ξημερώματα, το προηγούμενο διάστημα, και … έφαγαν!