Κόσμος ΑΡΘΡΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Oι έννοιες του άντρα και της γυναίκας δεν πρέπει να παραμορφωθούν

Την αποτροπή της παρέλασης των ομοφυλοφίλων στη Σόφια επιχείρησε, μάταια, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, εκφράζοντας δημόσια την ανησυχία της για την εκδήλωση «Sofia Pride» «στην πόλη της Σοφίας του Θεού – Σόφια». Η παρέλαση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε χθες, 12 Ιουνίου 2021.

Η δήλωση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας από τις 11 Ιουνίου ανέφερε τα εξής:

Ζητούμε να μην επιτραπεί να λάβει χώρα αυτή η πράξη, η οποία αποδεικνύει την πνευματική και σωματική εξάρτηση από την αμαρτία. Ας προστατεύσουμε από τον πειρασμό τις καρδιές των εφήβων και των νεότερων.

Σήμερα, σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο πλούσιο σε πλουραλισμό, στον οποίο η αμαρτία της σάρκας επικρατεί περισσότερο από ποτέ, οι έννοιες του αρσενικού και του θηλυκού δεν πρέπει να παραμορφωθούν, αλλά να μείνουν όπως ακριβώς ο ίδιος ο Θεός μας δημιούργησε «άνδρες και γυναίκες» (πρβλ. Γεν. 1:27, καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς). Η φυσική σχέση είναι μεταξύ άνδρα και γυναίκας και είναι ευλογημένη μόνο μέσα στον γάμο, ο οποίος αποτελεί το σταθερό μοντέλο των ανθρώπινων σχέσεων. Κάθε παραμέληση και αλλαγή οδηγεί σε πνευματικό θάνατο – τόσο για το άτομο ως άτομο όσο και για την οικογένεια ως το βασικό δομικό στοιχείο ολόκληρης της κοινωνίας.

Καθοδηγούμενοι από την αγάπη για τον πλησίον, ως την υψηλότερη και πλησιέστερη θεϊκή μορφή, ζητάμε για άλλη μια φορά από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην επικείμενη παρέλαση της αμαρτίας, να επιστρέψουν από το μονοπάτι του αφύσικου και να πάρουν το δρόμο της σωτηρίας. Η Αγία Εκκλησία αντιμετώπιζε πάντα εκείνους που έχουν πέσει σε σοβαρή αφύσικη αμαρτία ως παιδιά της, που, υπό την επήρεια του κακού, έχουν απομακρυνθεί από το φυσικό, της δημιουργίας του Θεού.

Δεν καταδικάζουμε τους ανθρώπους, αλλά μάλλον εκθέτουμε την ίδια την αμαρτία, η οποία οδηγεί σε προβλήματα όχι μόνο το ίδιο το άτομο, αποσυνθέτοντας την προσωπικότητά του, αλλά οδηγεί σε πειρασμό και πολλούς άλλους ανθρώπους.

Προσευχόμαστε στον Ελεήμονα Δημιουργό και Σωτήρα μας, τον Κύριο Ιησού Χριστό, να στραφούν προς το σωστό δρόμο μέσω της μετάνοιας όλα τα παιδιά Του, που έχουν πέσει και βρίσκονται στα χέρια του «άρχοντα αυτού του κόσμου» (πρβλ. Ιωάννης 12:31: νῦν ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου ἐκβληθήσεται ἔξω).

Είθε ο Θεός να ελευθερώσει όσους βρίσκονται σε αφύσικη αμαρτία, καθώς και οποιαδήποτε αμαρτία, ανοίγοντας τα πνευματικά τους μάτια και κατανοώντας τι κάνουν».


Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: bg-patriarshia ope.gr, orthodoxostypos.gr