Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Γάλλοι ανακηρύσσουν τον Ερντογάν ως τη Nο 1 απειλή «Πώς θα τον σταματήσουμε;»


Έξαλλη η Άγκυρα με τη στοχοποίηση του Τούρκου προέδρου

Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Έντονος προβληματισμός διακατέχει τα γαλλικά ΜΜΕ τα οποία αναρωτιούνται «Πώς σταματάμε τον Ερντογάν;» καθώς έχουν κατανοήσει πως ο Τούρκος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει την δικιά του ατζέντα όποιες κι αν είναι οι δυτικές αντιδράσεις.

Τον προβληματισμό αυτόν, τον έχουν κάνει πρωτοσέλιδο τα τουρκικά ΜΜΕ. Οι Τούρκοι περνούν από «κόσκινο» τα γαλλικά ΜΜΕ όπως και τα ελληνικά και τα αμερικανικά, διότι ξέρουν ότι η «περιρρέουσα» ατμόσφαιρα είναι πολύ πιο σημαντική ακόμα και από τις επίσημες πολιτικές θέσεις μιας κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν αποτελεί το «κόκκινο πανί» για την Δύση και όχι η Τουρκία

Η «περιρρέουσα» ατμόσφαιρα λοιπόν δείχνει πως στην Γαλλία, η απέχθεια επικεντρώνεται στον Ερντογάν και όχι στην Τουρκία. Σε αυτόν αναφέρονται, όχι στην χώρα και έχει σημαία αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογγάν είναι «ευλογία» για την Ελλάδα, διότι κατάφερε κάτι που δεν μπορούσε να πετύχει ούτε η Αθήνα. Έκανε την Δύση από την τόση απέχθεια που έχει εναντίον του, να στραφεί κατά της Τουρκίας.

Ας είναι όλοι σίγουροι στην Αθήνα, ότι αν ποτέ επιστρέψουν οι κεμαλικοί στην εξουσία, «χαιρετάμε» αυτομάτως τις «καλές» σχέσεις-που γίνονται καλύτερες κάθε μέρα-με ΗΠΑ, την γεωστρατηγική σχέση με Ισράήλ και την αμυντική σύμπλευση με την Γαλλία.

Οι κεμαλικοί είναι τα αγαπημένα παιδιά των Δυτικών. Αν επιστρέψουν η Ελλάδα θα παραμεριστεί και πάλι στην «γωνία».

Οι αποδείξεις είναι πάμπολλες αλλά για σήμερα ας αρκεστούμε στα όσα γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ τα οποία αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το γαλλικό περιοδικό Le Grand Continent, το οποίο ενοχλείται από τις πολιτικές του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε: «Πρέπει να δράσουμε τώρα για να τον σταματήσουμε».

Το περιοδικό αναφέρει στους αναγνώστες του, “Πώς μπορούμε να σταματήσουμε τον Ερντογάν;”

Το περιοδικό Le Grand Continent, που εκδίδεται στη Γαλλία, επικεντρώνεται στα προηγούμενα 18 χρόνια ηγεσίας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Αναφερόμενο στα πολιτικά πεπραγμένα με την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της θητείας του Ερντογάν, με τίτλο “Πώς σταματάμε τον Ερντογάν;”




Ισχυριζόμενο ότι ο Ερντογάν ανέβηκε τη «σκάλα της βίας» ανέλυσε ένα προς ένα όλα τα ζητήματα όπως η προσφυγική κρίση και οι πολιτικές της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Le Grand Continent είπε: «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Πρέπει να δράσουμε τώρα για να τον σταματήσουμε »

Ο Πρόεδρος Ερντογάν φιλοξένησε την Πρόεδρο της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), Ursula von der Leyen , και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel , Η συνάντηση, με τον Ερντογάν ήταν στην ημερήσια διάταξη στη Γαλλία.

Η συνάντηση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας έδωσε το μήνυμα ότι θα ανοίξει την πόρτα σε μια νέα εποχή, η ΕΕ θα υποστηρίξει μια θετική ατζέντα του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Michel: “Οικονομική συνεργασία με την Τουρκία και μετανάστευση: Είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε σε συγκεκριμένη ατζέντα για τη βελτίωση των δεσμών μεταξύ των λαών”, είπε.

Η Ursula von der Leyen, είπε ότι ήρθαν να δώσουν ώθηση στις σχέσεις με την Τουρκία.

Το ότι η ΕΕ είχε τόση «τρεμούλα» για να μιλήσει με τον Ρ.Τ.Ερντογάν θα πρέπει να προβληματίσει την Αθήνα. Αποδεικνύει αυτό που αναφέραμε πιο πάνω. Μόνο η παραμονή Ερντογάν στην εξουσία δημιουργεί ψυχοσωματικά προβλήματα στους ηγέτες της Δύσης.

Μεταξύ μας και στους ηγέτες της Ανατολής, απλά αυτοί στην παρούσα φάση τον έχουν ανάγκη για να κάνουν «πυραύλους» τους άλλους στην Δύση.

Μην έχουμε αυταπάτες όμως, όλοι θέλουν να τα ξαναβρούν με την Τουρκία και είναι αποφασισμένοι να δεχτούν και κάθε προσβολή γι αυτό ακόμα και να μην έχουν καρέκλα να κάτσουν…

warnews247.gr


Δείτε επίσης: Έλληνας καθηγητής προβλέπει: «Θα έχουμε προβοκάτσια και πιθανή τουρκική ήττα στο Αιγαίο για να ανατραπεί ο Ερντογάν»