Οι μουσώνες απειλούν την επάρκεια σε ζάχαρη

Οι μουσώνες απειλούν την επάρκεια σε ζάχαρη

Η πιο φτωχή περίοδος μουσώνων την τελευταία πενταετία καταγράφηκε στην Ινδία, με τις μικρότερες του αναμενομένου βροχοπτώσεις να αυξάνουν τον κίνδυνο για τις καλλιέργειες και ταυτόχρονα την πιθανότητα μεγαλύτερου περιορισμού των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων όπως η ζάχαρη, το ρύζι και το σιτάρι.

Το ασιατικό έθνος, το οποίο βασίζεται στις βροχές για να ποτίζει περίπου το ήμισυ της γεωργικής του γης, έλαβε 820mm βροχοπτώσεων κατά την περίοδο των μουσώνων Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, 6% λιγότερο από τον μέσο όρο των τελευταίων ετών, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ινδίας.

Απίστευτο: Βρισιές με ντουντούκα στις 3.30 τα ξημερώματα στο πατρικό σπίτι Δημάρχου με ανήλικα παιδιά

Μικρές βροχοπτώσεις

Οι μικρές βροχοπτώσεις έχουν αυξήσει τις ανησυχίες ότι η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός σιταριού, ρυζιού και ζάχαρης, θα συνεχίσει να περιορίζει τις εξαγωγές βασικών εμπορευμάτων για τη διαχείριση του πληθωρισμού των τροφίμων πριν από τις εθνικές εκλογές του 2024. Μια τέτοια κίνηση εκτοξεύσει τις παγκόσμιες τιμές. Το ρύζι στην Ασία βρίσκεται κοντά σε υψηλό 15 ετών, ενώ η ζάχαρη στη Νέα Υόρκη έχει εκτιναχθεί πάνω από 30% φέτος και διαπραγματεύεται λίγο κάτω από το ανώτατο όριο 12 ετών.

sugar-600x414.jpg

Οι βροχοπτώσεις στα ανατολικά και βορειοανατολικά, περιοχές καλλιέργειας ρυζιού, ήταν 18% κάτω από το κανονικό κατά τη διάρκεια των μουσώνων, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Σε έρευνα του Bloomberg, πολλοί αναλυτές ανέφεραν ότι η Ινδία ενδέχεται να μην εξάγει ζάχαρη τη νέα σεζόν που ξεκινά την 1η Οκτωβρίου λόγω χαμηλότερης παραγωγής.

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί την περασμένη εβδομάδα, ο γενικός διευθυντής της Sucden, Τζέρεμι Όστιν, δήλωσε ότι η χώρα της Νότιας Ασίας αναμένεται να παράγει 28,6 εκατομμύρια τόνους ζάχαρης αυτή τη σεζόν. Η Ένωση Ινδικών Ζαχαρόμυλων εκτιμά ότι η παραγωγή της χώρας ήταν 32,8 εκατομμύρια τόνοι το 2022-23.

Ωστόσο, οποιαδήποτε έλλειψη είναι πιθανό να προκαλέσει νευρικότητα στην αγορά, δεδομένου ότι η παραγωγή του βασικού εξαγωγέα Ταϊλάνδης πρόκειται να υποχωρήσει λόγω ξηρασίας. Ως εκ τούτου, μια περαιτέρω συμπίεση της παγκόσμιας προσφοράς θα μπορούσε να στείλει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ακόμη υψηλότερα.

Πηγή: ΟΤ

Στο παιδικό δωμάτιο μέχρι τα 30 οι Ελληνες - Ακρίβεια και χαμηλοί μισθοί τους εγκλωβίζουν στο πατρικό

Ακολουθήστε tanea130.pngστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από tanea130.png