Οι «χουβαρντάδες» του οργανωμένου λιανεμπορίου που έδωσαν ένα μέρος απ’ τον τζίρο ρεκόρ στους εργαζόμενους «πρώτης γραμμής»

Οι επικεφαλής του οργανωμένου λιανεμπορίου αυτή τη στιγμή μαζεύουν όλο το ρευστό της αγοράς με τις υποδομές των αλυσίδων και το προσωπικό να δουλεύουν στο «κόκκινο» για να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση. Πλέον κάποιοι εξ αυτών σπεύδουν να αναγνωρίσουν την υπερπροσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό τους προχωρώντας στην επιβράβευση τους μέσω μίας έκτακτης παροχής.

Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη ΑΕ» παρέχει στους περίπου 25.000 εργαζόμενους της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής της χώρας 5 εκατ. ευρώ.

Σημαντική επίσης ήταν η κίνηση εκ μέρους του Βασίλη Σταύρου, διευθύνοντος συμβούλου της ΑΒ Βασιλόπουλος για την χορήγηση έκτακτης παροχής συνολικού ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ για τους 13.575 εργαζόμενους των καταστημάτων & των αποθηκών.

Σε έκτακτη παροχή με αρκετές υποσχέσεις προχωρά και η** Μασούτης** με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιάννη Μασούτη να υπόσχεται ως μπόνους στους περίπου 8.000 εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής των καταστημάτων» (σσ ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες)το 30% της καθαρής κερδοφορίας της επιχείρησης. Κάτι που σημαίνει ότι το ύψος του θα εξαρτηθεί απ’ την πορεία της εταιρείας φέτος αν και η γενική εκτίμηση κάνει λόγο για ένα ποσό γύρω στα 3 εκατ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί η απόφαση του κ. Ιάκωβου Ανδρεανίδη, διευθύνοντος συμβούλου της Lidl Ελλάς να χορηγήσει ως έκτακτη παροχή το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας. Το ποσό θα επιμερισθεί αναλογικά με τη μορφή διατακτικών σίτισης στους περισσότερους από 6.000 εργαζομένους.

Ρεκόρ τζίρου

Σε κάθε περίπτωση η επιβράβευση των εργαζόμενων έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία τα σούπερ μάρκετ αφενός τεστάρουν υποδομές και προσωπικό λόγω της αυξημένης κίνησης, αφετέρου γεμίζουν τα ταμεία τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς οι πωλήσεις των αλυσίδων σημείωσαν ρεκόρ το Μάρτιο καταγράφοντας κατά μ.ο. αύξηση της τάξεως 40% με 50%! Μάλιστα οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο συνολικός τζίρος που έγραψαν το σύνολο των καταστημάτων ξεπερνά το 1 δισ ευρώ πλησιάζοντας προς το 1,5 δισ…