Ο γνωστός «σορτάκιας» κατάφερε τελικά να διασώσει τη χρονιά με κέδρος 5,2%

Ο διαχειριστής της Greenlight Capital και περιβόητος επενδυτής Ντέιβιντ Άινχορν ανακοίνωσε πως μία δύσκολη χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς στο τέταρτο τρίμηνο αποδείχτηκε αρκετά κερδοφόρο.

Η Greenlight δέχτηκε μεγάλο πλήγμα όταν ενώ είχε πάρει «ελλειμματική θέση» – short position – ως προς τη μετοχή της Tesla εκείνη με την τρελή αυξητική πορεία που σημείωσε τον τελευταίο χρόνο την διέψευσε. Ανεξάρτητα όμως από αυτό το στραβοπάτημα, ο Άινχορν κατάφερε να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη μετοχή της Tesla καταγράφοντας κέρδος 25% το τέταρτο τρίμηνο. Ο γνωστός «σορτάκιας» διέσωσε τη χρονιά με κέδρος 5,2%.

Στο τέλος του τρίτου τριμήνου, οι τρεις μεγαλύτερες πλεονασματικές θέσεις της Greenlight ήταν η Green Brick Partners Inc, η Brighthouse Financial Inc καθώς και η Atlas Air Worldwide Holdings, Inc.

Για τη νέα χρονιά, ο επενδυτής φαίνεται πως στρέφει το ενδιαφέρον του και σε νέες πλεονασματικές θέσεις ακόμη τριών εταιρειών της Fubotv Inc, της Danimer Scientific Inc και της Νeubase Therapeutics Inc. Και οι 3 αυτές μετοχές κυμαίνονταν στο +10% την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως η Greenlight ανέφερε καθαρό κέρδος 14% το 2019 μετά από μια από τις χειρότερές της χρονιές όπως αποδείχτηκε να είναι το 2018 αφού το ταμείο κατέγραψε ζημιά της τάξεως του 38%. Όπως μεταδίδεται, αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ζημιά που κατέγραψε από την ίδρυση του το 1996.

Διαβάστε περισσότερα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Κόβονται» οι 4 στους 10 συμμετέχοντες

Δεξαμενόπλοια: Οι εφοπλιστές πληρώνουν… κι από την τσέπη τους!

ΑΑΔΕ: 5 δισ. νέα ληξιπρόθεσμα στο 11μηνο