Οικιακά μαστορέματα και επισκευές

Όταν η ρουτίνα και η καθημερινότητα μας εξωθεί να ξοδεύουμε ολοένα και περισσότερες ώρες εντός σπιτιού, είναι αναμενόμενο να αρχίσουμε να αποζητούμε μια αλλαγή εντός αυτού, που μας τονώσει και θα ανεβάσει τα επίπεδα ενέργειας. Μέσα από το crete-news.gr θα αναφερθούμε σε τρεις πολύ βασικές  αλλαγές με τις οποίες μπορούμε να πειραματιστούμε, αν δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε κάποιο έπιπλα και ή να τροποποιήσουμε τη διαρρύθμισή τους.

 

1.    Τοίχοι

Σε αυτή την κατηγορία περικλείονται πολλαπλές δυνατότητες άμεσα εξαρτώμενες από το χρόνο μας, και φυσικά το ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε. Όταν αναφερόμαστε στους τοίχους λοιπόν, εννοούμε όσα αναρτώνται σε αυτόν αλλά και το ίδιο το δομικό στοιχείο. Πρώτα από όλα ασφαλώς κορνίζες: είτε κάποιο αυτοτελές έργο είτε μια σύνθεση από μικρές κορνίζες σε μορφή κολάζ, σε θεματικές όπως η μουσική ή ο κινηματογράφος. Μια ελαφρώς τροποποιημένη σύνθεση, είναι εκείνη που αποτελείται από επιτοίχια ράφια, τα οποία θα δώσουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε αυτά κορνίζες, αλλά και κάποια μικρή γλάστρα ή βιβλία-περιοδικά.  

Στις πιο ριζικές αλλαγές έχουμε το βάψιμο του τοίχου σε διαφορετικό χρώμα, την επικάλυψη με κάποια ταπετσαρία, ή ακόμη και κάποιο ιδιαίτερο πλακάκι αν πρόκειται για την κουζίνα ή το μπάνιο, 

*Έξτρα τιπ: Αν είστε αρκετά τολμηροί μπορείτε να αναρτήσετε από το ταβάνι ένα κρεμαστό κασπό από σχοινιά, τοποθετώντας το κατάλληλο φυτό εσωτερικού χώρου.

 

2.    Πατώματα

Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ πιο δαπανηρή και χρονοβόρο διαδικασία, που θα δώσει ωστόσο εντελώς διαφορετική πνοή στο χώρο σας, ειδικά αν επιθυμείτε να κινηθείτε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανακαίνισης.

Το ξύλινο πάτωμα εξακολουθεί να είναι μια όμορφη και διαχρονική επιλογή, γι’ αυτό άλλωστε έχουν δημιουργηθεί υποκατάστατά του και πλακάκια που προσομοιάζουν με αυτό, χωρίς όμως να το ανταγωνίζονται επαρκώς.

Κάθε είδους πλακάκια εξακολουθούν να είναι η συνηθέστερη μοντέρνα επιλογή. Παρατηρείται όμως και μια έντονη επιστροφή του αγαπημένου μωσαϊκού, με αναβαθμισμένο τρόπο παρασκευής, διατηρώντας το ρετρό αίσθημα νοσταλγίας που το συνοδεύει.

 

3.    Φωτισμός

Η μικρή αλλαγή της θέσης ενός φωτιστικού ή το ίδιου του αντικειμένου, είναι μια κίνηση πολύ πιο απλή από τις προαναφερθείσες, όμως πολύ συχνά τείνουμε να αγνοούμε τη σπουδαιότητά που διακατέχει ο φωτισμός στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε το χώρο. Ο φωτισμός αποτελεί ένα πολύ βασικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου, αφού δε συνδέεται μόνο με την αισθητική  και την ανάδειξή της διακόσμησης, αλλά είναι ταυτόχρονα και παράγοντας κλειδί για την υγιή όραση  και την παραγωγικότητα αν πρόκειται για εργασιακό χώρο. Ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος στην Αθήνα από το arximastoras.gr, μπορεί να σας υποδείξει τις καλύτερες λύσεις με βάση το υπάρχον ηλεκτρολογικό σύστημα του σπιτιού, και να σας βοηθήσει στην εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού.