Όπλα και πολεμοφόδια που θα συντηρούσαν μια… διμοιρία είχαν στην κατοχή τους τα μέλη μιας οικογένειας, τα οποία συνελήφθησαν με επιχείρηση αστυνομικών του τμήματος Αστερουσίων, της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τ.Α..Ε. Μεσσαράς για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής στο Ηράκλειο.

Στην επιχείρηση και το σπίτι ενός 39χρονου και στις κατοικίες των συγγενικών του προσώπων ηλικίας 51 και 57 χρόνων σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, βρέθηκαν συνολικά ένα πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ, τρία πιστόλια, ένα περίστροφο, πέντε γεμιστήρες εκ των οποίων ένας πολεμικού όπλου, τρία κυνηγετικά όπλα, 629 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια φυσιγγιοθήκη πιστολιού, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με λαβή σιδερογροθιά και πλήθος από κάλυκες πυροβόλων όπλων!

Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν και τα πέντε πυροβόλα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί σε παράνομες πράξεις και πότε, ενώ οι τρεις Έλληνες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.