Οκτώ συν έξι οι συλλήψεις για το “χαράκωμα” στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων

Οκτώ συν έξι οι συλλήψεις για το “χαράκωμα” στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων

Σε δύο ενήλικες φέρεται να στρέφεται η έρευνα των αστυνομικών Αρχών ως προς το ποιος είναι ο δράστης που “χαράκωσε” έναν 18χρονο μαθητή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων (“Δαίδαλος”) το βράδυ της Δευτέρας.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει συνολικά σε 14 συλλήψεις.

Συνελήφθησαν συνολικά έξι ανήλικοι, καθώς και δύο ενήλικοι, ενώ μαζί με τους ανήλικους συνελήφθησαν και οι γονείς τους.

Οπλοκατοχή, οπλοχρησία και πρόκληση σωματικών βλαβών είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι, ενώ οι κηδεμόνες τους παραπέμπονται για παραμέληση εποπτείας.

Οι ανήλικοι μαθητές μαζί με τους γονείς τους αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα Ανηλίκων, ενώ οι δύο ενήλικοι που φέρονται να εμπλέκονται στο επεισόδιο, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων το πρωί της Τετάρτης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, σήμερα (17.09.2024) στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, οκτώ (8) άτομα, εκ των οποίων έξι (6) ανήλικοι, κατηγορούμενα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης και για παραβάσεις νομοθεσίας περί Όπλων.

Μετά από άμεσες αναζητήσεις, συνελήφθησαν οι γονείς των έξι (6) ανηλίκων κατηγορουμένων και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων τέκνων τους.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, απογευματινές ώρες χθες (16.09.2024) τα ανωτέρω οκτώ (8) άτομα ενεπλάκησαν σε επεισόδιο διαπληκτισμού και προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός (1) ημεδαπού ατόμου με την χρήση σωματικής βίας και μαχαιριού.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα σε αύλειο χώρο σχολικού συγκροτήματος του Δήμου Χανίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.