ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Όλα για όλα ή Τώρα ή Ποτέ

Οποιαδήποτε εξέλιξη σε επίπεδο «θερμού» επεισοδίου θα είναι εις βάρος της Ελλάδας. Τόσο απλά και ξεκάθαρα σε Στρατηγικό επίπεδο, όταν μιλάμε για μια μικρή χώρα που έχει εθιστεί στο να παιζει Άμυνα ενώ δέχεται  μία ατέρμονη Επίθεση. Στρατηγικά όχι τακτικά διότι στο πεδίο της σύγκρουσης η Ελλάδα μπορεί να ταπεινώσει την Τουρκική αλαζονεία.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο Πόλεμος επί των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν ξεκίνησε με την υπογραφή της συμφωνίας με το μετέωρο καθεστώς της Λιβύης ούτε με την επιβολή των Τούρκων στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ. Είναι μία υπόθεση 40 ετών τουλάχιστον !

Έχει ξεκινήσει πρακτικά πριν το 1987. Είναι όντως εντυπωσιακή η συνέχεια στο σκεπτικό της Τουρκικής Εξωτερικής Πολιτικής όταν στην Ελλάδα κάθε Κυβέρνηση φέρνει και τη δική της νοοτροπία και σκεπτικό και διορισμούς ανθρώπων και  άλλο ύφος στη διαχείριση.

Η Τουρκία όμως εκεί, σταθερή και ακλόνητη θέλει απλώς να τα πάρει όλα.

Δεν είναι ούτε κάποια νησάκια που την απασχολούν αλλά συνολικά ο Ελληνικός εθνικός χώρος.

Ουσιαστικά έχει αποφασίσει δεκαετίες πριν, να μας ξεσπιτώσει μια και καλή.

Αν το σκεφτούμε καλύτερα  το '22 κατέστρεψε 3000 χρόνια παρουσίας στην Ιωνία ενώ  τώρα θέλει να μας πετάξει πρόσφυγες σε άλλες χώρες. Βασικά αν μπορεί θα μας οδηγήσει σε έναν εθνικό θάνατο μέσα σε κάποιες δεκαετίες και σε επίπεδο κυριαρχίας και δημογραφικά.

Πριν σκεφτείτε ότι ίσως αυτά να είναι υπερβολικά και οι άνθρωποι – ειδικά οι γείτονες -  δε μπορεί να μισούν τόσο έντονα, πρέπει να προσέξουμε πως εδώ δεν πρόκειται για μίσος μεταξύ των δύο λαών.

Αντιθέτως πανθομολογούμενα οι περισσότεροι Έλληνες όταν βρεθούν σε ένα τραπέζι με έναν τούρκο περνάνε καταπληκτικά και βρίσκουν τόσα κοινά σημεία που συνήθως απορούν γιατί γίνεται όλη αυτή η φασαρία…

Εδώ μιλάμε για ένα αναπαραγόμενο σύστημα εξουσίας στην Τουρκία που τρέφεται από μια μικρή μερίδα του πληθυσμού και χρησιμοποιεί τις μεγάλες πληθυσμιακές δυνατότητες της, για να επιβάλλει μεγαλοιδεατικά σχέδια.

Ουσιαστικά αυτό που μας απειλεί είναι ένα σύστημα ηλικίας περίπου 1000 ετών, το οποίο ευθύνεται για τις

μεγαλύτερες καταστροφές μας εδώ και 10 αιώνες.

Αυτός είναι ο Τουρκισμός και δεν αποτελεί παρά το βασικό σύστημα σκέψης της ελίτ της γείτονος.

Συμπέρασμα: αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης και όχι ζήτημα θερμού επεισοδίου.

Αντιμετωπίζουμε υπαρξιακή απειλή !

Το αποτέλεσμα είναι πως αν δεν αντιδράσουμε τώρα, θα βρεθούμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως μουσειακό έκθεμα !

…και ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας σαφέστατα…

Η πρώτη κίνηση θα έπρεπε να είναι δική μας !


macroskopio