Επί τάπητος όλα τα κρίσιμα θέματα λίγες ώρες πριν από την έναρξη της γερμανικής προεδρίας - Θα κάνουμε τα πάντα για να πείσουμε τους συνεργάτες μας. Η Ευρώπη το χρειάζεται, ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, πριν την έναρξη της συνάντησης των δύο ηγετών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, στον πύργο Μέζεμπεργκ, βόρεια του Βερολίνου.

EN DIRECT | Depuis Meseberg, suivez la conférence de presse conjointe du Président @EmmanuelMacron et de la Chancelière Angela Merkel. https://t.co/yQAaPMMy8h

— Élysée (@Elysee) June 29, 2020

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της κοινής Συνέντευξης Τύπου, υποστήριξε ότι το Βερολίνο θα ηγηθεί των προσπαθειών για την εξασφάλιση μιας αποτελεσματικής μετα-πανδημικής ανάκαμψης στην ΕΕ.

«Θα συνεργαστούμε και θα κάνουμε την Ευρώπη κατάλληλη για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης» σημείωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, δήλωσε η Μέρκελ μετά από συνομιλίες με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν στο Βερολίνο. «Είμαι πολύ χαρούμενη που συμφωνούμε ότι θέλουμε να ξεπεράσουμε μαζί τις προκλήσεις».

«Ο κόσμος θα είναι διαφορετικός μετά την πανδημία», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ για να σημειώσει «Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις»

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι η η πανδημία δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της και ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα σε επίπεδο ΕΕ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τις δημοκρατίες μας», ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Νωρίτερα, λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν είχε γράψει στο twitter «Είμαι στην ευχάριστη θέση να συναντήσω την Άνγκελα Μέρκελ για να προχωρήσουμε στο ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης που θα επιτρέψει να ξεπεράσουμε την οικονομική και κοινωνική κρίση. Θα κάνουμε τα πάντα για να πείσουμε τους συνεργάτες μας. Η Ευρώπη το χρειάζεται».

Je suis heureux de retrouver Angela Merkel pour avancer sur le plan de relance européen qui permettra de surmonter la crise économique et sociale. Nous allons tout faire pour convaincre nos partenaires. L’Europe en a besoin. pic.twitter.com/LzNiR64oBs

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) June 29, 2020