Ολοκληρωθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού στο Φρούριο Φορτέτζαςστο Ρέθυμνο

Ολοκληρωθηκε η Έκθεση Κρητικού Κρασιού στο Φρούριο Φορτέτζαςστο Ρέθυμνο

Ηφετινή έκθεσηΚρητικού κρασιούWines@Fortezzaστο Ρέθυμνο, στέφθηκεκαι φέτοςμε απόλυτη επιτυχία. Οιεπισκέπτεςανταποκρίθηκανστο κάλεσμα των Οινοποιών της Κρήτης, που σεσυνδιοργάνωσημε το ΔήμοΡεθύμνης και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τηςΑγροδιατροφικήςΣύμπραξης,πραγματοποίησανμία καλοκαιρινή έκθεση κρασιούυπό τομοναδικό σκηνικό τουφρούριουΦορτέτζας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσηςοι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν ποιοτικά κρητικά τυριά με το σήμα «κρήτη»αλλά και πλήθος από εδέσματαπουσυνδύασανμε τοΒιδιανό, τοΛιάτικο, τοΘραψαθήρι, τοΡωμέικο, τηΒηλάνακαι άλλους θησαυρούς του Κρητικού Αμπελώνα.Την βραδιά πλαισίωσαν και οι μουσικοί ΕλένηΔραμητινούκαι ΤίναΤσιμπίδη.

ΗΜαρίαΛιονή,ΑντιπεριφερειάρχηςΡεθύμνου,ανέφερε σχετικά:«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το Κρητικό κρασί και τους παραγωγούς του σε όλες τις δράσεις προώθησης.Χαιρόμαστε που και φέτος είχε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση και έχει γίνει πια ένας θεσμός.Με τέτοιες εκδηλώσεις δίνουμε ακόμα ένα λόγο να επισκεφτεί κάποιος το Ρέθυμνο και να δείξουμε την πλούσια γαστρονομική και οινική ταυτότητα του.»

Ο ΚωνσταντίνοςΓασπαράκης, Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου σε θέματα Τουρισμού, δήλωσε:«Ο Δήμος Ρεθύμνης, ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία το 2018, με τοWinesofCrete, στο πλαίσιοτης ανακήρυξης της πόλης του Ρεθύμνου ως Ευρωπαϊκής πόλης του κρασιού, από το ΔίκτυοRecevin. Με αυτή τηνσυνεργασία, επιβεβαιώσαμε τη σημαντική θέση που κατέχει το Ρέθυμνο στον οινικό χάρτη του νησιού. Φέτος, για 4η φορά, προσφέραμε στουςΡεθεμνιώτεςκαι στους επισκέπτες της πόλης μας τη δυνατότητα να γευτούν και να γνωρίσουν το ποιοτικό εμφιαλωμένο κρητικό κρασί.»

Η Ειρήνη Χουδετσανάκη,Πρόεδρος τηςΑγροδιατροφικήςΣύμπραξηςδήλωσε:«ΗΑγροδιατροφικήΣύμπραξηβρίσκεται πάντα δίπλα στο Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης,ανταποκρινόμενη σε κάθε κάλεσμά του. Συνδυάσαμε κρητικό κρασί με κρητικό τυρί με το σήμα «κρήτη», δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να απολαύσει τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας σε συνδυασμό. Τέτοιες συνεργασίες που προωθούντα κρητικά προϊόνταθα μας βρίσκουν πάντα αρωγούς.»

Από την πλευρά του Δικτύου ΟινοπαραγωγώνΚρήτης,οΝίκοςΜηλιαράκης, πρόεδροςΔ.Σ.αναφέρει:«Η χαρά μας είναι μεγάλη που βρισκόμαστε και φέτος στο Ρέθυμνο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ρεθύμνης,τους συνεργάτες και τους εθελοντέςτου Δήμουγια την άψογη συνεργασία στην διοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμεκαιτην Περιφέρεια Κρήτηςκαι τηνΑγροδιατροφικήΣύμπραξηπου στήριξαν την καλοκαιρινή μας έκθεση. Δίνουμε το επόμενο ραντεβού στο Ρέθυμνο, το καλοκαίρι του 2025».