Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση τοπικών φορέων για την απανθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση τοπικών φορέων για την απανθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23/02/2024 με φυσική παρουσία στο ΜΑΙΧ και διαδικτυακά η 2η Συνάντηση τοπικών φορέων για το ευρωπαϊκό έργο DETOCS “DEcarbonising the TOurism Industry Post Covid-19 Support, DETOCS” στα πλαίσια του Προγράμματος ΙNTERREG EUROPE, που συμμετέχει το ΜΑΙΧ και η Περιφέρεια Κρήτης.

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους και αφορά στην βελτίωση πολιτικών για την απανθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας με έμφαση στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Στη Συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν διάφοροι φορείς των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, δημόσιοι αλλά και ιδιωτικοί φορείς. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αγγελάκης Γεώργιος από το ΜΑΙΧ έκανε μια παρουσίαση του έργου, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και την έως τώρα πρόοδο, στη συνέχεια ο εξωτερικός συνεργάτης στο έργο κ. Βουρδουμπάς Ιωάννης αναφέρθηκε στα δυνατά, αδύνατα σημεία, ευκαιρίες και απειλές, καθώς και σε κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, πολιτικά, τεχνολογικά και νομικά θέματα πάνω στον ενεργειακό και τουριστικό κλάδο, ενώ από την συμβουλευτική εταιρία Innoveco ο κ. Λυγούρης Κωνσταντίνος.

Ταυτόχρονα, συμμετείχε ο κ. Κωνστάντζος Γεώργιος, παρουσίασαν πλατφόρμα μέτρησης ενεργειακού αποτυπώματος σε χώρους φιλοξενίας. Παρευρέθηκαν επίσης, από την Περιφέρεια Κρήτης η κ. Αποστολάκη Μαρία, η κ. Βαβαδάκη Κατερίνα και ο κ. Παπαστεφανάκης Νικόλαος, από τον Δήμο Ηρακλείου ο κ. Φωτάκης Εμμανουήλ, από τον Δήμο Ρεθύμνου ο κ. Γασπαράκης Κωνσταντίνος, από τον Δήμο Πλατανιά ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης Ιωάννης και η κ. Λίτου Κατερίνα, από τον Δήμο Αποκορώνου ο κ. Σταυρουλάκης Σταύρος, από το Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Κρήτης ο Πρόεδρος κ. Πετσετάκης Παντελής, από το Επιμελητήριο Χανίων ο κ. Μουντάκης Δημήτριος, από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Χανίων ο Πρόεδρος κ. Παυλάκης Ιωάννης, από την Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου ο κ. Φουντουλάκης Νικόλαος, από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων ο κ. Σταματάκης Εμμανουήλ.

Από την Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Χανίων “ΑΠΤΕΡΑ”, ο Πρόεδρος κ. Πρώιμος Κωνσταντίνος, από τον ΔΕΔΔΗΕ ο κ. Πλοκαμάκης Γεώργιος, από το Πολυτεχνείο Κρήτης ο Καθ. Ζοπουνίδης Κωνσταντίνος, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης ο κ. Δράκος Περικλής, από το την Ορθόδοξος Ακαδημίας Κρήτης ο κ. Καλογεράκης Αντώνιος, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου ο κ. Ποντικάκης Φώτιος και από το Κέντρο Θέρμανσης και Κλιματισμού ο κ. Λαβούτας Εμμανουήλ.