Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Αποκορώνου για το θέμα των συγχωνεύσεων στα σχολεία

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Αποκορώνου για το θέμα των συγχωνεύσεων στα σχολεία

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο τελευταίο τακτικό δημοτικό συμβούλιο έφερε το εξής ψήφισμα ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αποκορώνου, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του κάνει γνωστό ότι ομόφωνα αντιτίθεται στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και των Υπηρεσιών του (Περιφερειακές και Τοπικές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) να υλοποιήσει συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της Κρήτης και στη λογική «κόστους – οφέλους».

Να αποσυρθεί η σχετική εγκύκλιος και να μη γίνει καμία συγχώνευση τμημάτων, καμία μετακίνηση μαθητή. Να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα, ώστε να διευκολυνθεί και να αναβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να καλυφτούν τα πραγματικά κενά των σχολείων και οι ανάγκες παράλληλης στήριξης με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή.

Συγκεκριμένα να ακυρωθεί η κατάργηση μιας θέσης Δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Γεωργιούπολης , όπως και η μετακίνηση τεσσάρων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Γεωργιούπολης στο Δημοτικό Σχολείο Κουρνά.

Στην κατεύθυνση αυτή συμπαρατάσσεται στον αγώνα για το θέμα με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων Κρήτης.

Βρύσες 29 -08- 2024 ΤΟ ΔΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο και αποτελεί απόφαση του.

Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι

Μελισσάκης Νικήτας

Ζώης Σταύρος