Οργή προκάλεσε η είδηση ότι ένα άλογο ξεψύχησε στην Κέρκυρα την Πέμπτη ενώ κουβαλούσε τουρίστες. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 80χρονου ιδιοκτήτη - αμαξά, το άτυχο ζώο είχε περάσει πρόσφατα ασθένεια και ήταν η πρώτη μέρα που επέστρεφε στη «δουλεία».

Την ίδια στιγμή γίνεται γνωστό ότι η κτηνιατρική υπηρεσία της Κέρκυρας έχει ενημερώσει τους αμαξάδες του νησιού να μην μεταφέρουν φορτία από τις 13.00 έως 17.00 λόγω τη ζέστης, ωστόσο, το άλογο μετέφερε τουρίστες γύρω στις 14.00, μέσα σε πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 07.07.2023 07:51Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Αλιβέρι: Στη μάχη τα εναέρια μέσα - Συνελήφθη 75χρονος

Καταγγελίες ότι ο αμαξάς το μαστίγωνε

Το άλογο κατέρρευσε ενώ βρίσκονταν έξω από το σινεμά Ορφέας, σε σημείο όπου ο δρόμος παρουσιάζει απότομη κλίση, ενώ αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι το ζώο δυσκολευόταν να ανέβει την ανηφόρα και για αυτό το λόγο ο 80χρονος αμαξά το μαστίγωνε.

Ο εισαγγελέας έχει παραγγείλει η σορός του ζώου να υποβληθεί σε κτηνιατρικό έλεγχο για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου. Ωστόσο, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοπή. Σημειώνεται ότι ο 80χρονος ιδιοκτήτης έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ