«Είναι πρωτοφανές. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο». Με αυτά τα λόγια περιγράφει στην κάμερα του OPEN TV ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, την υπόθεση γύρω από τον θάνατο του μόλις 11 μηνών βρέφους, το οποίο, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Ο ιατροδικαστής είναι κατηγορηματικός: Το βρέφος που μετέφερε ο πατέρας του στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» το πρωί της Κυριακής είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. «Είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα αυτό που συνέβη στο 11 μηνών βρέφος», συνεχίζουν οι ιατροδικαστές.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε μικροκεφαλία, ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του άτυχου βρέφους.

Τι ισχυρίζονται οι γονείς

Οι αξιωματικοί της οικογένειας προσπαθούν να σχηματίσουν το προφίλ της οικογένειας που ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία πριν από δύο χρόνια. Από εκείνη την περίοδο ζει στου Ζωγράφου, σε ένα διαμέρισμα που νοίκιαζε ΜΚΟ. Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνθέτουν το προφίλ του άλλου ζευγαριού που έμενε μαζί τους.

Οι αστυνομικοί που προσήγαγαν τους γονείς για κατάθεση στη ΓΑΔΑ χειρίζονται με πολλή προσοχή την υπόθεση. Γι’ αυτό και η οικογένεια παραμένει στην Ασφάλεια. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις καταθέσεις που έδωσαν οι γονείς του 11 μηνών παιδιού στην Αστυνομία, η μητέρα φέρεται να είπε: «Το μωρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και του χορηγούσαμε ειδική φαρμακευτική αγωγή με τη μορφή υποθέτου».

Η μητέρα του βρέφους, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι το μωρό αντιμετώπιζε πρόβλημα και του έκανε συχνά κλύσμα. «Το μωρό μου τις τελευταίες ημέρες ήταν ανήσυχο, δεν έτρωγε καθόλου και αποφάσισα να του κάνω κλύσμα. Δεν ήθελα να του κάνω κακό» ανέφερε.

Γείτονες του ζευγαριού από τη Συρία ανέφεραν στην κάμερα του OPEN: «Είδαμε απλά την Αστυνομία να πηγαινοέρχεται. Είδαμε μόνο τον πατέρα». Πάντως, άμεσα αναμένεται να εξεταστούν από ιατροδικαστή και το δίδυμο αδερφάκι του 11 μηνών βρέφους που κατέληξε καθώς και το αδερφάκι του, δυόμιση ετών.

Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη, γίνεται πολύ προσεκτική αστυνομική προανάκριση για τα αίτια θανάτου του βρέφους. Οι γονείς δεν είναι ακόμη κατηγορούμενοι ενώ συλλέγονται πολύ προσεκτικά τα στοιχεία της υπόθεσης. Κατά πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο νευρολόγος, που παρακολουθούσε το παιδί, φέρεται να είπε ότι τα ευρήματα που διαπιστώθηκαν στο κορμάκι του μικρού παιδιού είναι συμβατά με τον τρόπο χορήγησης του φαρμάκου που του δινόταν υπό τη μορφή υποθέτου. Γι’ αυτό και οι Αρχές θέλουν να καταλήξουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.