Μια ανάσα πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο μελετητή βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης αναφορικά με την εκπόνηση της μελέτης οριοθέτησης του ποταμού Γιόφυρου, μήκους 10 χιλιομέτρων, από την παραλιακή έως τον Δρακουλιάρη.

“Είναι θέμα ημερών να πέσουν οι υπογραφές” ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, τονίζοντας την αλυσίδα των θετικών συνεπειών που θα έχει η ολοκλήρωση της μελέτης και ακολούθως των έργων που αυτή θα προσδιορίζει για την περιοχή, καθώς, θα εξασφαλίζεται όχι μόνον η ασφάλεια και η αντιπλημμυρική προστασίας της αλλά και η ανάπλαση της.

Όπως έκανε γνωστό ο κ Συριγωνάκης, το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία της ανάθεσης δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ενέκρινε το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη οριστικού αναδόχου- μελετητή.

Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 1 εκ 300 χιλιάδες ευρώ και ο χρόνος για την παράδοσή της ορίζεται σε ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης, κάνοντας λόγο για διαμόρφωση ενός σύγχρονου χώρου αναψυχής, πάρκων και ποδηλατικής ζώνης.

Στα “γρανάζια” της γραφειοκρατίας έχει κολλήσει η εργολαβία της περιφέρειας για τον καθαρισμό των ρεμάτων πέριξ του Ηρακλείου

Επίσης, ο κ Συριγωνάκης αναφέρθηκε και στην πρόοδο της εργολάβίας των 4 εκ 800 χιλιάδων ευρώ που αφορά στους καθαρισμούς ρεμάτων, σημειώνοντας ότι αυτή έχει … κολλήσει στα γραφειοκρατικά γρανάζια, ωστόσο, όπως είπε, η Περιφέρεια ήδη εκτελεί τοπικές παρεμβάσεις σε κομβικά σημεία που διαχρονικά αποδεικνύονται επικίνδυνα λόγω υπερχείλισης της κοίτης του Γιόφυρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του έως το τέλος Οκτώβρη η διαδικασία να έχει ξεμπλοκάρει με την ανάδειξη του οριστικού εργολάβου.