«Κυριακή πρωί επέλεξαν να επιτεθούν στο σπίτι μου, φωνάζοντας και πετώντας τρικάκια. Η οικία αποτελούσε και αποτελεί άσυλο σε όλους τους πολιτισμούς, σπεύδω όμως να προλάβω δηλώσεις τύπου: “δεν πυροβόλησαν κιόλας..”, ότι μέσα εκεί μένει και ο 5χρονος γιος μου. Δεν τους φοβόμαστε!».

Αυτά έγραφε με οργισμένο ύφος, πριν από ακριβώς ένα μήνα, σε ανάρτησή του στο twitter, o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του.

Κυριακή πρωί επέλεξαν να επιτεθούν στο σπίτι μου, φωνάζοντας και πετώντας τρικάκια. Η οικία αποτελούσε και αποτελεί άσυλο σε όλους τους πολιτισμούς , σπεύδω όμως να προλάβω δηλώσεις τύπου: «δεν πυροβόλησαν κιόλας..», ότι μέσα εκεί μένει και ο 5χρονος γιος μου. Δεν τους φοβόμαστε! pic.twitter.com/ob8gujyf2t

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 17, 2019

Την Πέμπτη όμως, ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να δώσει **πλήρη κάλυψη **για την εισβολή δυνάμεων των ΕΚΑΜ στην οικία του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ κατά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης στο Κουκάκι.

«Είχαν την κατοικία τους και δίπλα και την κατάληψη. Γιατί η οικογένεια αρνήθηκε να συνδράμει στην εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου. Προφανώς με κάποιον τρόπο οι συλληφθέντες βοηθούσαν την κατάληψη, γι΄αυτό αρνήθηκαν στην αστυνομία να μπει», ήταν κάποια από τα όσα είπε ο κορυφαίος υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

«Είμαι περήφανος για τον Χρυσοχοΐδη, μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία», είπε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε πως «η Ελληνική Αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια Αστυνομία της Δύσης».

Τελικά, τι από τα δυο ισχύει; Είναι άσυλο σε όλυος τους πολιτισμούς η οικία όλων των ανθρώπων;

…Ή μήπως ο υπουργός εννούσε μονάχα τις οικίες υπουργών και άλλων κορυφαίων πολιτικών και οικονομικών παραγόντων της χώρας;