Κόσμος ΑΡΘΡΑ

Όχι, το κλίμα δεν είναι "εκτός ελέγχου ".


 

Aπάντηση στην κουλοκυβέρνηση που ρίχνει την ευθύνη.. στην κλιματική αλλαγή!

Η Γη δεν υπήρξε ποτέ ένας κλιματικός παράδεισος χωρίς κυκλώνες, ξηρασίες ή πλημμύρες. Αιώνια πραγματικότητα: η φύση είναι μερικές φορές βίαιη.

 

1.ΝΑΙ, οι θερμοκρασίες ποικίλλουν... οι άνθρωποι πάντα προσαρμόζονταν σε αυτές

Η θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί ελάχιστα τα τελευταία 150 χρόνια: λιγότερο από 1°C, σε σύγκριση με τις ημερήσιες (εύκολα 10°C) και χωρικές (3°C μεταξύ Παρισιού και προαστίων) διακυμάνσεις. Η μεσαιωνική περίοδος ήταν τουλάχιστον τόσο θερμή όσο και η δική μας. Η μικρή εποχή των παγετώνων που ακολούθησε ήταν μια περίοδος επανειλημμένων λιμών.

 

2. όχι, το CO2 δεν είναι δηλητήριο. Το CO2 είναι ζωή... η φύση θέλει περισσότερο

Η περιεκτικότητα του ατμοσφαιρικού CO2 έχει επίσης αυξηθεί, από 0,03% σε 0,04% από τη Βιομηχανική Επανάσταση. Αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό, ιδίως επειδή το CO2 δεν είναι ρύπος. Οι αγρότες γνωρίζουν πόσο καλό κάνει στα φυτά και το χρησιμοποιούν στα θερμοκήπιά τους για καλύτερες αποδόσεις. Ο αντίκτυπος του CO2 στη βιόσφαιρα έχει παρατηρηθεί μέσω δορυφόρου: μέσα σε 30 χρόνια, η Γη απέκτησε 18 εκατομμύρια km2 πράσινης επιφάνειας, δηλαδή διπλάσια από το μέγεθος της Σαχάρας. Το CO2 δεν ελέγχει τη θερμοκρασία. Το ένα τρίτο του συνολικού CO2 που εκπέμφθηκε από τη βιομηχανική επανάσταση εκπέμφθηκε τον 21ο αιώνα, ενώ η θερμοκρασία έχει αλλάξει ελάχιστα από το 2001, εκτός από ένα φυσικό γεγονός (Ελ Νίνιο) που θέρμανε τη Γη το 2015-2016.

3. Παγοκύστες, θάλασσες, τυφώνες... δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Το λιώσιμο των πάγων, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η συχνότητα των τυφώνων... σε όλα αυτά τα θέματα, οι παρατηρήσεις δεν δείχνουν τίποτα ανησυχητικό. Αξιόπιστα στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για πρόσφατες περιόδους, εξ ου και η τάση να υπερτονίζεται η σημασία των διακυμάνσεων και των "ρεκόρ".

 

Οι παγετώνες προχωρούν και υποχωρούν από την αρχή του χρόνου

Οι παγετώνες των Άλπεων δεν περίμεναν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για να αρχίσουν να υποχωρούν. Σε ορισμένα μέρη, η υποχώρησή τους έχει αποκαλύψει ακόμη και παλιούς δρόμους και κτίρια, αποδεικνύοντας ότι οι παγετώνες αυτοί ήταν ακόμη μικρότεροι στο πρόσφατο παρελθόν. Το παγόβουνο της Αρκτικής συρρικνώθηκε τη δεκαετία του 2000 και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε, σε αντίθεση με τους φόβους (ενώ το παγόβουνο γύρω από την Ανταρκτική έσπασε ρεκόρ επέκτασης)... Τα παραδείγματα θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν.

 

5) Οι πολικές αρκούδες ευημερούν... ο πληθυσμός τους αυξάνεται

Τέλος, το viral βίντεο με την αποστεωμένη αρκούδα δεν αποδεικνύει τίποτα. Μετά την απαγόρευση του κυνηγιού τους, οι πολικές αρκούδες πάνε καλά. Αυτό αποδεικνύεται από τη σαφή αύξηση του πληθυσμού τους τα τελευταία 50 χρόνια.

 

*Ένωση Κλιματικών Ρεαλιστών

Μένουμε ελεύθεροι!

 

lecourrierdesstrateges.fr 

μετάφραση: Διόδοτος