Τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση σε σχολείο στην πόλη Ρόμνι της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ιχόρ Κλιμένκο.

Δύο εκπαιδευτικοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου στην Ρόμνι, η οποία βρίσκεται στην περιφέρεια Σούμι, πρόσθεσε.

Φωτογραφίες που ανήρτησε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram δείχνουν εργαζομένους συνεργείων διάσωσης να μεταφέρουν ένα πτώμα σε φορείο.

Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που εξαπέλυσε η Ρωσία έπληξε το σχολείο στις 10:05 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

«Το σχολείο καταστράφηκε, και αυτό συνέβη πριν από τη νέα σχολική χρονιά, η οποία δυστυχώς δεν θα αρχίσει ποτέ για κάποιους», σημείωσε ο συνήγορος του πολίτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ντμίτρο Λούμπινετς σε μήνυμά του επίσης στο Telegram.

Το Reuters δεν έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή ενώ η Ρωσία αρνείται ότι βάζει στόχο σκοπίμως πολίτες και μη στρατιωτικές υποδομές.

Διαβάστε ακόμη- Δραματικές ώρες στην Αγία Παρασκευή - Καίγονται σπίτια, κινδυνεύει το μοναστήρι