Ομάδα διάσωσης ανέσυρε το πτώμα ενός αγοριού ηλικίας ενός έτους από τα χαλάσματα κτιρίου κατοικιών που δέχθηκε ρωσικό χτύπημα στην πόλη Κριβί Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης.

«Είναι δύσκολο να γράφει κανείς για κάτι τέτοιο», ανέφερε ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο σε μήνυμά του στο Telegram, αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε το πρωί της Παρασκευής, στην οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, συνολικά τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις δηλώσεις του αξιωματούχου.

Συνάντηση Πούτιν με τους επικεφαλής της «στρατιωτικής επιχείρησης»

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τους επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Την Παρασκευή, ο πρόεδρος πέρασε ολόκληρη την ημέρα στο αρχηγείο των δυνάμεων που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Ο Πούτιν πραγματοποίησε συγκεκριμένα «συνάντηση» με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ και είχε «ξεχωριστές συναντήσεις με τους διοικητές» διαφορετικών μονάδων του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειές μας», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη συνάντηση, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν σήμερα από τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ η Ουκρανία επλήγη χθες από νέα ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ