[polakis.pngΤου Αλέξανδρου Διαμάντη

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Βουλής εκτοξεύοντας “λάσπη” κατά πολιτικών και υποστηρίζοντας ότι διώκεται “πολιτικά” στο πλαίσιο ενός “ρεβανσισμού” που έχει επιλέξει η νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Επαναλαμβάνοντας όσα έχει κατά καιρούς υποστηρίξει για το ΚΕΕΛΠΝΟ τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης επιχείρησε να πείσει πως δεν “φοβάται” και δεν τον αγγίζει η διαδικασία, εν τούτοις ζήτησε να κριθεί με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Επί της ουσίας υποστήριξε ότι οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί εντάσσονται στα πλαίσια των υπουργικών καθηκόντων. Ετσί επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπει να ενταχθεί στην πρόνοια του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

«Είμαι ψηλά πολύ ψηλά τόσο ψηλά που δεν μπορείτε να με δείτε», είπε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε και τις κόρες του οι οποιες όπως είπε του λένε ότι είναι υπερήφανες για εκείνον ρωτώντας προς την πτέρυγα της Ν.Δ “εσάς σας το λένε;”

Επίσης επικαλέστηκε την εκλογή του στα Χανιά σημειώνοντας πως βγήκε πρώτος στην πατρίδα της Ντόρας Μπακογιάννη! Κι όλα αυτά σύμφωνα με τον Π. Πολάκη, “παρά την λάσπη και παρά τα λεφτά που έριξαν ορισμένοι”.

«Προσπαθείτε να με χαμηλώσετε, να με φθείρετε, προσπαθείτε να με βάλετε φυλακή. Οι καθαροί άνθρωποι, οι ιδέες στο τέλος δεν νικιούνται. 15.400 ψήφοι, 15.400 -καρφιά σε εσάς», είπε ο πρώην Υπουργός και έκλεισε την ομιλία του με δύο μαντινάδες. «Χέρια που άρπαξαν ξένο ψωμί να φάνε, αυτά κρατούνε την τιμή όσο βαριά και να είναι», είπε αρχικά και συνέχισε με την δεύτερη: «Στο μετερίζι της ανθρωπιάς και στης τιμής το χρέος, πρέπει κανείς να πολεμά κι ας είν’ κι ο τελευταίος».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε δεν πρόκειται να ησυχάσει ούτε να υποστείλει τη σημαία. «Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή, δεν θα τα καταφέρετε», προσέθεσε.

Σε ότι αφορά την επιμονή του να ενταχθεί στο νόμο περί ευθύνης Υπουργών τόνισε ότι το ζητάει διότι είναι πολιτικό πρόσωπο και υπουργός. «Η επιλογή του άρθρου 86 θα σήμαινε πολιτική αυτοκτονία για τη ΝΔ, γιατί από την επιτροπή θα έβγαιναν στη φόρα τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ», ήταν η μόνιμη επωδός του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παύλος Πολάκης ισχυρίστηκε ότι η σημερινή διαδικασία συνιστά ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος του, δεδομένου ότι -κατά τον ίδιο- τον εγκαλούν ο Σταμάτης Πουλής αλλά και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.

«Αυτή η συζήτηση συνιστά και μία αήθη προσπάθεια πολιτικής αντεκδίκησης προς το πρόσωπό μου υπό την έννοια και της ηθικής σπίλωσης και της οικονομικής επιβάρυνσης και της ψυχικής ταλαιπωρίας επειδή ακριβώς και το ξέρω, κι εγώ ταλαιπώρησα πολλαπλώς το σύστημα κατά την υπουργική μου θητεία», προσέθεσε την ομιλία του ο πρώην Υπουργός σημειώνοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια να εξαναγκαστεί σε σιωπή ή να… ακυρωθεί η κριτική που θα ασκεί από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Έμπλεξε, δε, την άρση της ασυλίας του όσα είπε για τους μετακλητούς στην επιτροπή για το επιτελικό κράτος. «Αυτό αποδείχθηκε στην πρόσφατη συζήτηση στις επιτροπές συστήνει ένα κράτος Μαρίας Αντουανέτας με 440 μετακλητούς, ένα κράτος πρωθυπουργοκεντρικό», τόνισε.

Σε ότι αφορά την συνομιλία με τον Γ. Στουρνάρα επανέλαβε ότι δεν τον ηχογράφησε, αλλά προφανώς μπερδεύτηκε ο κεντρικός τραπεζίτης. «Το μόνο που του είπα ήταν ότι κανονικά έπρεπε να σε ηχογραφώ κι εγώ όπως μας ηχογραφεί και η τράπεζα όταν μας παίρνει τηλέφωνο. Του είπα καλά κάνεις και ελέγχεις το δάνειο μου αλλά να ελέγξεις και άλλα δάνεια για τα οποία δεν έχεις κάνει ερώτημα ποτέ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον Θ. Αναστασιάδη

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Παύλου Πολάκη στον θανόντα ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμο Αναστασιάδη. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, όπως είχε κάνει και στην περίπτωση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, λίγους μήνες μετά το θάνατο του κ. Αναστασιάδη έκανε αναφορά σε εκείνον, υποστηρίζοντας ότι σε παλαιότερη δίκη ήταν άπορος («τον έβγαλαν άπορο ότι ούτε 200 ευρώ το μήνα δεν μπορούσε να δώσει», είπε), ενώ τώρα που άνοιξε η διαθήκη εμφανίστηκαν τα χρήματα αλλά και τα ακίνητα σε Ελβετία και Ζυρίχη.

Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ, Δ. Μαρκόπουλος, με τον κ. Πολάκη να απαντά: «Μη μιλάς Μαρκόπουλε από εκεί έτρωγες ψωμί γι’ αυτό μιλάς. Ντροπή σε εσένα που τον στηρίζεις».

ΠΗΓΗ](https://4.bp.blogspot.com/-2zw6ZZuZeks/XUFmFoYbd8I/AAAAAAADI8w/-SeLb6cr8784_a49wdwv7vPySIDXohZxwCLcBGAs/s1600/polakis.png)