ΑΡΘΡΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παιχνίδι παραλόγου!

Το παιχνίδι του παραλόγου, με τη μεθοδευμένη από το τουρκικό κράτος παράνομη διακίνηση αλλοδαπών -στη συντριπτική πλειονότητά τους μουσουλμάνων- προς την Ελλάδα και όχι προς τη Βουλγαρία, συνεχίζεται.

Και το παιχνίδι γίνεται εξοργιστικά παράλογο αλλά και επικίνδυνο όταν συμμετέχει σ’ αυτό η Ε.Ε. και, δυστυχώς, η ίδια η Ελλάδα.

Πέρσι τέτοια εποχή η Τουρκία επιχείρησε μια κανονική εισβολή στην Ελλάδα, στην αρχή με 7.000-8.000 εγκάθετους και στη συνέχεια με άλλες 170.000 αλλοδαπούς από τη συνοριακή πύλη των Καστανιών του Εβρου.

Στη συνέχεια το σχέδιο προέβλεπε κατοχή της συνοριακής πύλης από άοπλους αλλοδαπούς, ώστε να διέλθουν από ʼκεί με προορισμό την Ελλάδα και την Ευρώπη πάνω από 10.000.000 μουσουλμάνοι, όπως κατήγγειλε με άρθρο του ο ακαδημαϊκός Αγτζάκουλου.

Το σχέδιο αυτό θα έφεραν σε πέρας η Τουρκία και το Ιράν, τα κράτη των οποίων ούτως ή άλλως συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στο θέμα της διακίνησης μουσουλμανικών πληθυσμών διά της Ελλάδος στην Ευρώπη.

Η κοινή βαθιά στρατηγική τους είναι να εξισλαμίσουν την Ευρώπη.

Επίσης, στόχος του Ερντογάν ήταν να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα με την εισβολή και την κατάληψη του Εβρου και της Θράκης από άοπλους μουσουλμάνους και, αν όχι να ανατρέψει, να θέσει υπό διαρκή ομηρία την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το σχέδιο του Ερντογάν δεν υλοποιήθηκε χάρη στην αυτοθυσία που επέδειξαν οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί που υπηρετούσαν στη συνοριακή πύλη των Καστανιών το πρώτο εικοσιτετράωρο, αλλά και όλων εκείνων που απέκρουσαν τις κανονικές επιθέσεις τις οποίες δέχονταν τα σύνορά μας επί μέρες.

Τότε η Ε.Ε. κινητοποιήθηκε και πρώτη φορά έδειξε έμπρακτη αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα, με την αποστολή τμημάτων αστυνομίας και συνοριοφυλακής στον Εβρο, ενώ και η επίσκεψη ανώτατων Ευρωπαίων αξιωματούχων εκεί, στα μέτωπα της μάχης χωρίς σφαίρες, είχε τη σημασία της.

Ακολούθησε το κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος του Εβρου από πλευράς ελληνικού κράτους, ενώ εντάθηκαν και οι επιτηρήσεις στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία.

Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία συνέχισε να διακινεί αλλοδαπούς στα σύνορα με την Ελλάδα, με φανερή πλέον εμπλοκή του ίδιου του τουρκικού κράτους.

Αυτό είχε αποτέλεσμα πρώτη φορά Ελληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου να καταγγείλει την Τουρκία διεθνώς ως κράτος διακινητή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, μιλώντας στους ανταποκριτές ξένου Τύπου, παρουσίασε και βίντεο, στο οποίο φαίνεται ότι η τουρκική ακτοφυλακή αποτυγχάνει να σταματήσει τις παράνομες διαβάσεις και ενεργεί επιθετικά ενάντια στην ελληνική, η οποία προσπαθεί να εκτελέσει το καθήκον της για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, είπε και τα εξής:

«Θα ήθελα, επίσης, να επιστήσω την προσοχή σας σε αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας και αποδεικνύουν ότι αυτά τα ταξίδια ενθαρρύνονται από κυκλώματα διακινητών και μερικές φορές υποστηρίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή…

…Υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με κατά παραγγελία και σκόπιμη συγκέντρωση μεταναστών από τη Σομαλία από διακινητές. Ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Τουρκίας κυμαίνεται μεταξύ 2.000 και 3.000.

Υφίστανται στοιχεία, ακόμη, ότι Σομαλοί πολίτες έλαβαν βίζα υγείας ή φοιτητική βίζα (από την πρεσβεία της Τουρκίας στο Μογκαντίσου), ενθαρρυνόμενοι με άμεσες ή έμμεσες μεθόδους».

Ο κ. Μηταράκης είχε καταλήξει ως εξής: «Η Ελλάδα δεν θα είναι πύλη προς την Ευρώπη για τα παράνομα δίκτυα διακινητών».

Σημειώνεται ότι η αρμόδια υπηρεσία έχει δώσει άσυλο σε όλους αυτούς τους Σομαλούς που μας έστειλε το «βαθύ» τουρκικό κράτος, με την εμπλοκή του τουρκικού ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, εννιά στους 10 Σομαλούς που έφτασαν στην Ελλάδα με τον τρόπο που κατήγγειλε ο κ. Μηταράκης έλαβαν πολιτικό άσυλο. Λογικό;

Τις τελευταίες μέρες, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επίσκεψη της κυρίας Γιόχανσον, που συνοδευόταν από τον κ. Μηταράκη, σε Σάμο και Λέσβο, όπου επέβλεψαν τις εργασίες για τη δημιουργία μόνιμων δομών σε πέντε νησιά του Αιγαίου, που ακόμα και τα… ψάρια γνωρίζουν ότι απειλούνται από την Τουρκία, το τουρκικό κράτος άρχισε πάλι το παιχνίδι με τη διακίνηση καραβιών αλλοδαπών στη Λέσβο. Μάλιστα, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (Παρασκευή μεσημέρι), βλέπουμε άλλο ένα… φρέσκο βίντεο, με την τουρκική ακταιωρό να κάνει… πλάτες στους λαθροδιακινητές, προκειμένου να εισβάλουν και πάλι οι αλλοδαποί στη Λέσβο. Ίδιο βίντεο με εκείνο που έδειξε ο κ. Μηταράκης στους ανταποκριτές ξένου Τύπου πριν από τέσσερις μήνες.

Τι άλλαξε, λοιπόν, και η Τουρκία ξανάρχισε τα ίδια;

Μήπως κάποιες κινήσεις της Ε.Ε. αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης έδωσαν πάλι λάθος μήνυμα στην Τουρκία; Μήπως η επίσκεψη της κυρίας Γιόχανσον λειτούργησε σαν «πράσινο φως» για να ξαναρχίσουν οι νέες επιχειρήσεις παράνομης εισβολής αλλοδαπών στην Ελλάδα; Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς στην κυβέρνηση μήπως, λέω μήπως, η δημιουργία ΜΟΝΙΜΩΝ κωμοπόλεων μουσουλμάνων στα νησιά που βρίσκονται στο στόχαστρο της Τουρκίας διευκολύνει τα επιχειρησιακά σχέδια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για να νησιά του ανατολικού Αιγαίου;

Τέλος, μήπως έχει αναλύσει κανείς στην κυβέρνηση την τελευταία επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, με την οποία καλεί η Τουρκία, ο αρχιπαραβάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, την Ελλάδα «να πάψει να κακομεταχειρίζεται τους αιτούντες άσυλο»;

Έχει καταλάβει κανείς το σχέδιο της Τουρκίας και ποιος παίζει ήδη τον ρόλο του δούρειου ίππου εν προκειμένω;


Σάββας Καλεντερίδης


ΠΗΓΗ