«Πακέτο της προίκας του μωρού» ονομάζεται η νέα υπηρεσία στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Φαιστού. Η «προίκα του μωρού», που υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού, έχει ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες του Δήμου Φαιστού, που εγκυμονούν και ωφελούνται από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, οι οποίες και θα γεννήσουν εντός του 2022 σε Δημόσιο Νοσοκομείο.

Το «Πακέτο της προίκας του μωρού» το οποίο και εντάσσεται στο Κοινωνικό Πρόγραμμα για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων πληθυσμού, θα διατίθεται δωρεάν από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού. Το πακέτο περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη, καθώς και τον εξοπλισμό, που χρειάζονται ένα βρεφικό δωμάτιο, το βρέφος και η μητέρα, κατά τους πρώτους μήνες ανάπτυξης του μωρού.

«Είναι γνωστό πως ειδικότερα στην περίοδο που διανύουμε, οι νέοι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά υψηλών εξόδων στην προσπάθεια τους να καλύψουν βασικές ανάγκες για το μωρό που περιμένουν» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης και προσθέτει:

«Ο Δήμος μας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τις Κοινωνικές μας υπηρεσίες, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, έχουν ήδη προμηθευτεί και θα διαθέσουν δωρεάν τα πρώτα βασικά είδη που εντάσσονται στην προίκα μωρού, για τις νέες μητέρες που έχουν πραγματική ανάγκη και θα φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους το 2022 σε δημόσια νοσοκομεία. Θεωρούμε πως η πράξη αυτή είναι μια ουσιαστική πράξη προσφοράς που θα βοηθήσει σημαντικά οικογένειες, σε ένα νέο, σημαντικό ξεκίνημα τους».

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενες μπορούν να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις ή και να αναζητούν πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία και στις Δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» Μοιρών, Τυμπακίου και Ζαρού.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

-Κοινωνική υπηρεσία: 28923 40217

-Βοήθεια στο Σπίτι Μοιρών: 28920 22905

-Βοήθεια στο Σπίτι Τυμπακίου: 28920 52816

-Βοήθεια στο Σπίτι Ζαρού: 28940 31861

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο