Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών στην Ινδία εκφράζει το ΠΑΜΕ, που ενημερώνει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τις εξελίξεις στην «ίσως μεγαλύτερη γενική απεργία στον κόσμο».

Έχοντας σχολιάσει τις απεργιακες κινητοποιήσεις στη χώρα μας, λέγοντας ότι «η σημερινή μέρα πέρασε στην ιστορία των αγώνων της εργατικής τάξης της χώρας», το ΠΑΜΕ ενημερώνει για τις εξελίξεις στο εξωτερικό, με επίκεντρο την Ινδία, όπου στην απεργία πρωτοστατούν «οι οργανώσεις-μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας».

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σημερινή Απεργία είναι ίσως η μεγαλύτερη γενική απεργία στον κόσμο με 250 εκατ. εργαζόμενους σε απεργία και επιπλέον τους αγρότες», αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Για του λόγου το αληθές, παραθέτει σειρά φωτογραφιών από τις κινητοποιήσεις που διεξάγονται σε όλη την Ινδία. Σε πολλές εξ αυτών, δεσπόζουν τα σφυροδρέπανα, δείχνοντας το σημείο ενότητας των απανταχού εργατικών δυνάμεων.

Πάντως, οι διαφορές, δεν εντοπίζονται μόνο στον όγκο των συγκεντρώσεων – γεγονός ούτως ή άλλως αναπόφευκτο, λόγω και του μεγέθους των πληθυσμών- αλλά και στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων κατά του κορωνοϊού. Κι αν το ΠΑΜΕ επιδιώκει πάντα να επιβάλλει στις συγκεντρώσεις του μάσκες και αποστάσεις, στην Ινδία, οι μετέχοντες στις πορείες φαίνεται ότι δεν είναι τόσο επιμελείς, προσεγγίζοντας ιδιαίτερα ο ένας τον άλλον. Πλημμέλειες παρατηρούνται και στη χρήση μάσκας, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων είτε δεν τη χρησιμοποιούν καθόλου, είτε την αξιοποιουν ως αξεσουάρ για το πηγούνι.

Μάλιστα, το συνδικαλιστικό όργανο του ΚΚΕ δεν παρέλειψε να απευθύνει μήνυμα Αλληλεγγύης στα εκατομμύρια των εργαζομένων της Ινδίας «στηρίζοντας τον Αγώνα τους» Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στις επτά επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές το 41,78% των κρουσμάτων τις τελευταίες 5 ημέρες

Financial Times: Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca - Οξφόρδης

Ο Μπαμπινιώτης «ξαναχτυπά»: Τους click και τους πάτησε το click away!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr