Πάνω από 700 παράνομοι μετανάστες στην Κρήτη μέσα σε ένα 24ωρο

Πάνω από 700 παράνομοι μετανάστες στην Κρήτη μέσα σε ένα 24ωρο

Συνεχίζουν απτόητοι να φτάνουν στην Κρήτη οι παράνομοι μετανάστες από το Τομπρούκ της Λιβύης, στο λιμάνι του οποίου, όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική σημερινή φωτογραφία, υπάρχουν έτοιμα προς αναχώρηση, τόσο μικρά πλοιάρια, όσο και μεγάλα αλιευτικά.

Μετά τους 34 που βρέθηκαν την Πέμπτη στην Τρυπητή της Γαύδου και φιλοξενούνται ήδη στον εκθεσιακό χώρο της Αγυιάς, άλλα 73 άτομα περισυνελλέγησαν προκειμένου να μεταφερθούν και αυτά στα Χανιά, ενώ στην Παλαιόχωρα μεταφέρθηκαν και αναμένονται και αυτοί στα Χανιά, ακόμη 352 παράνομοι μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία για «παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων» με τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης

Συνεργασία Περιφέρειας – ΕΟΟΑ για την ανάδειξη μονοπατιών στην Κρήτη

Επίσης, μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και στους Καλούς Λιμένες, με ακόμη 278 άτομα να εντοπίζονται επίσης μέσα σε αλιευτικό.

Οσο ο καιρός είναι καλός, τα δρομολόγια θα συνεχίζονται το ένα πίσω από το άλλο, με το Λιμενικό, την Αστυνομία, τους Δήμους και τους φορείς που έχουν επωμιστεί τη διαχείριση του μεταναστευτικού να έρχονται στα όριά τους.