Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραδοχή Σοκ Από Τις ΗΠΑ Έλληνες Μην Πάρετε Τα F-35 Θα Χρεοκοπήσετε Και Είναι Κατώτερα Των Ρωσικών Su-57!

Μία πιθανή απόκτηση από την Ελλάδα των μαχητικών 5ης Γενιάς F-35, με την απόκτηση 18 – 24 αεροσκαφών, θα φέρει την πολεμική μας Αεροπορία στα πρόθυρα  της χρεοκοπίας, αυτά δεν τα λέει το Priftis News,αλλά οι Αμερικανοί! Για να πετάξουν τα 18 με 24  F-35, θα πρέπει να καθίσουν στο έδαφος το σύνολο των Μαχητικών που διαθέτει η Ελλάδα, για να μην καταστραφούμε οικονομικά! Επίσης μια αναβάθμιση των Τουρκικών ραντάρ σε AEGIS , που εντοπίζει τα  Στελθ αεροσκάφη, θα φέρει το F-35 σε δύσκολη θέση έναντι των Τουρκικών F-16.

'Ενα αντίγραφο (ψεύτικο) Su-57 συνετρίβη τον Οκτώβριο του 2020 στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οι Αμερικανοί χρειάζονται τον προσομοιωτή Su-57 για τη δοκιμή συστημάτων μάχης αέρα-αέρος, και επιφανείας-αέρος, καθώς και για να προετοιμάσουν νέους πιλότους και πληρώματα εδάφους για να αντιμετωπίσουν το Su-57.

Ο πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου  Κρίστοφερ Μίλερ, σε συνέντευξη χαρακτήρισε το F-35  ότι είναι πολύ ακριβό για συντήρηση, με το κόστος ενός αεροσκάφους να φτάνει τα 117 εκατομμύρια δολάρια, και  για κάθε ώρα πτήσης, σπαταλούνται άλλα 44 χιλιάδες δολάρια. Επιπλέον!

Ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας εθνικής ασφάλειας Mark Episkopos σημείωσε ότι οι πιλότοι F-35 θα έπρεπε να αποφύγουν τη μάχη με το Su-57, καθώς ο Αμερικανός μαχητής θα χάσει σε μια άμεση σύγκρουση. Το F-35 πέμπτης γενιάς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, δεν έχει σχεδιαστεί για αερομαχία , οπότε το καθήκον των Αμερικανών πιλότων είναι να μετατρέψει το αεροπλάνο σε κατάσταση μυστικότητας, και  να φύγει μόλις εντοπίσει ένα Ρωσικό Su-57 κοντά.

Το Su-57 έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει και να καταστρέφει μεγάλους στόχους στον αέρα, ενώ το κύριο καθήκον του F-35 είναι να διεισδύσει στον εχθρικό εναέριο χώρο για να χτυπήσει ζωτικούς στόχους στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα να καταγράφει και να μεταδίδει πληροφορίες στα κεντρικά γραφεία πληροφοριών. Ως εκ τούτου, το F-35 θα προσπαθήσει να αποφύγει το πλησιέστερο Su-57, σύμφωνα με το The National Interest.


Άρθρο Σπύρος  Πρίφτης       email: [email protected]


Priftis News