Παραμένει η προκήρυξη για γιατρούς στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας

Παραμένει η προκήρυξη για γιατρούς στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Σητείας

Με 3 ψήφους υπέρ και έναν κατά, αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, να παραμείνει ως έχει η προκήρυξη στα νοσοκομεία της Ιεράπετρας και Σητείας, να μην τροποποιηθεί, να ζητηθούν αναισθησιολόγοι με τον βαθμό του Διευθυντή και να παραμείνει το αίτημα για γιατρούς σε βαθμό επιμελητή Α, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το Υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει την Προκήρυξη ως έχει σταματώντας την αιμορραγία του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Με δραματικούς τόνους μίλησαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου για τον κίνδυνο ουσιαστικά να σταματήσει η λειτουργία των περισσότερων κλινικών, εφόσον φύγουν οι Αναισθησιολόγοι από το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου θέτοντας σε κίνδυνο συνολικά την υγεία στο νομό.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, μειοψήφησε η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του νοσοκομείου Σητείας, η οποία πίεζε να αλλάξει η Προκήρυξη κάτι που ωστόσο δεν δέχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη, εξηγώντας το χάος που θα δημιουργηθεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αποπληρωμή εφημεριών

Εν τω μεταξύ, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγιου Νικολάου και μετά από τις διαβεβαιώσεις ότι προχωρά η αποπληρωμή των οφειλομένων εφημεριών, βρέθηκε προσωρινή λύση στο θέμα των ξένων εφημεριών της παθολογικής κλινικής από τις 23/10 ως το τέλος του μήνα, ώστε να μην κλείσει η κλινική.

Θα καλυφθούν οι περισσότερες από τις κενές εφημερίες, ενώ αναζητείται λύση για δυο-τρεις που παραμένουν κενές.

Προς το παρόν πάντως η εικόνα που υπάρχει είναι ότι θα αποτραπεί το κλείσιμο της κλινικής από αύριο Δευτέρα 23/10.

Πηγή : Cretalive