Παράταση στην κράτηση του οδηγού της Porsche! Αναβολή στη δίκη λόγω ασθενείας του συνηγόρου υπεράσπισής του
- Η δίκη του 45χρονου οδηγού της Porsche για το θανατηφόρο τροχαίο αναβλήθηκε λόγω ασθενείας του συνηγόρου του.
- Το δικαστήριο παρέτεινε την προφυλάκιση του κατηγορουμένου μέχρι την έναρξη της δίκης, στις 21 Ιανουαρίου 2026.
Στις 21 Ιανουαρίου 2026 θα ξεκινήσει τελικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης η δίκη του 45χρονου για το τροχαίο με την Porsche, που στοίχισε τη ζωή του 22χρονου Παναγιώτη Καρατζή.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στις 11 το πρωί στα Δικαστήρια των Χανίων, αλλά ζήτησε και πήρε αναβολή λόγω ασθένειας του συνηγόρου υπεράσπισής του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Δεν έστησαν τη δολοφονία δύο φτωχοί ψαράδες. Άλλος είναι ο εγκέφαλος”
“Εχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη”, δηλώνει ο πατέρας του Παναγιώτη. Διεκόπη για αύριο Πέμπτη η δίκη για το τροχαίο με την Porsche. Ζητήθηκε αναβολή από πλευράς κατηγορουμένου
Το δικαστήριο αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκισή του μέχρι να ξεκινήσει η δίκη.
Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι οι εξής:
- Επικίνδυνη οδήγηση λόγω κατανάλωσης οινοπνεύµατος και λόγω οδήγησης οχήµατος εντός κατοικηµένης περιοχής µε ταχύτητα που υπερβαίνει το επιτρεπόµενο όριο ταχύτητας κατά τουλάχιστο 40χλµ/ωρα, η οποία είχε ως αποτέλεσµα το θάνατο άλλου.
- Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύµατος καθ’ υποτροπή.
- Οδήγηση υπό την επίδραση φαρµάκων που σύµφωνα µε τις οδηγίες τους ενδέχεται να επηρεάζουν την ικανότητα οδήγησης.
- Οδήγηση άνευ ικανότητας οδήγησης.
Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Καρατζή, Νότης Ψυλλάκης, είναι πολύ σημαντικό πως υπάρχει μία διαμορφωμένη εικόνα για το πως έχουν τα πράγματα και γ’ αυτό το δικαστήριο παρέτεινε την κράτηση του 45χρονου “για να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα παιδιά μας”. Πρόσθεσε δε ότι ο κατηγορούμενος θα έβγαινε από τη φυλακή στις 10 Ιανουαρίου, αν δεν δινόταν η παράταση.