Την απόφαση της κυβέρνησης να νομοθετήσει τις επόμενες μέρες ώστε να «σωθεί» ο ΠΑΟΚ και να μη γίνει δεκτή η εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη».

Η θέση της κυβέρνησης, έρχεται λίγες ώρες μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο από βουλευτές και στελέχη της γαλάζιας παράταξης, όσο και από τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Η σκληρή δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη κατά του κόμματός του, οδήγησε και στην απομάκρυνση του από τη ΝΔ, το μεσημέρι της Τρίτης.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί η δήλωση περί «κινδύνου κοινωνικής συνενοχής στις κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα» του Στέλιου Πέτσα, μιας και είναι μία απόφαση που αφορά ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία και όχι κάποιο σημαντικό κοινωνικό ή εθνικό ζήτημα που θα μπορούσε όντως να ταράξει την κοινωνική συνοχή.

Η ενημέρωση του Στέλιου Πέτσα