Ξεκινάει σήμερα στη Χερσόνησο το 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο-International Energy Exhibition of Greece που συμπεριλαμβάνει τη Διεθνή Έκθεση Ενέργειας για την Ελλάδα, η οποία από φέτος θα γίνεται ετήσια στην Κρήτη. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τις εθνικές και τοπικές Αρχές, την κοινωνία, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον τομέα της βιομηχανίας από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και άλλες χώρες, καθώς και ινστιτούτα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, το «παρών» θα δώσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης και το υπουργείο Παιδείας ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος.

Επιπλέον, θα παραβρεθούν η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώτος υφυπουργός Έρευνας της Αιγύπτου, Άχμεντ Μουχίνα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιοσσί Αμράνι, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Παϊατ και η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Νατάσα Πηλίδη.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα τεθούν το ενεργειακό μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω των πολυμερών συνεργασιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, και ο ρόλος της Κρήτης ως ενεργειακός κόμβος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στην Κρήτη: Έπεσε από το μπαλκόνι του σε χαράδρα και σκοτώθηκε

Η Κρήτη υποδέχεται την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού» (Βίντεο - φωτογραφίες)

Πυρκαγιά στην Πρέβελη: Χωρίς ενεργά μέτωπα- Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης