Στον “αέρα” εξακολουθούν να βρίσκονται τα ραντεβού στα απογευματινά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηρακλείου που έχουν κλειστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, μετά την απόφαση γιατρών και νοσηλευτών να διεκδικήσουν δυναμικά τα δεδουλευμένα 7 μηνών τα οποία τους οφείλει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στα απογευματινά ιατρεία, είχαν ανακοινώσει πως από την Δευτέρα 3 Αυγούστου θα προχωρούσαν σε επ αόριστον απεργία, αντιδρώντας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Μετά από επαφή που υπήρχε μεταξύ της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και των εργαζομένων, δόθηκε η υπόσχεση πως μέσα στον Αύγουστο θα γίνουν πληρωμές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου κ. Δημήτρη Βρύσαλη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για να εξεταστούν στα απογευματινά ιατρεία του νοσοκομείου την ερχόμενη Δευτέρα, καλό θα είναι να επικοινωνήσουν με τις Γραμματείες των αντίστοιχων ιατρών που θέλουν να εξυπηρετηθούν, προκειμένου να ενημερωθούν για το αν ο γιατρός που πρόκειται να τους εξετάσει, θα ασκήσει τα (εθελοντικά) καθήκοντά του την ημέρα εκείνη, ή όχι, ώστε να αποφευχθεί τυχόν ταλαιπωρία.

“Ήταν μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη, καθώς η μειωμένη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, μοιραία θα έφερνε αυτό το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα θα επανέρχεται όσο η πολιτεία δεν στηρίζει έμπρακτα την δημόσια υγεία”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρύσαλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο για το 2018, οι συνολικές αμοιβές στα απογευματινά ιατρεία ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ εμφανίζεται αδύναμη οικονομικά να πληρώσει τις αμοιβές αυτές, λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.