Πάτρα: Δασκάλα μουσικής έπαιξε σε μαθητές την «Αστερομάτα» και... την περνάνε από πειθαρχικό έλεγχο

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Πάτρα, όπου δασκάλα υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο επειδή έπαιξε στα παιδιά στο σχολείο το τραγούδι «Αστερομάτα» της Κλαυδίας, που εκπροσώπησε φέτος την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 28.05.2025 12:05Εξοργιστικό περιστατικό στα Χανιά: Νεογέννητο κινδύνευσε γιατί ασθενοφόρο δεν είχε πετρέλαιο για διακομιδή

Άγνοια δηλώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας έφτασε αναφορά εναντίον δασκάλας μουσικής, η οποία εγκαλείται λόγω της επιλογής της να παίξει στους μαθητές της το τραγούδι «Αστερομάτα».

Το τραγούδι, το οποίο απέσπασε θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς, φαίνεται πως δεν έγινε αποδεκτό από κάποιους στο σχολείο, οι οποίοι φέρονται να εκφράζουν προβληματισμό για την «καταλληλόλητα» του να ακούγεται σε ένα σχολικό περιβάλλον.

Η υπόθεση, έχει ήδη λάβει τον δρόμο της διοικητικής διερεύνησης, με την αρμόδια εκπαιδευτική αρχή να καλείται να διερευνήσει εάν η πράξη της δασκάλας συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα ή μια παιδαγωγική επιλογή στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής αγωγής!

Μάλιστα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δηλώνει άγνοια για το θέμα, καθώς κανένας εκ των γονιών δεν φέρεται να έχει διαμαρτυρηθεί για το γεγονός, ενώ εκπαιδευτικοί με τους οποίους συνομίλησε το thebest.gr σχολιάζουν ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο και αποδίδουν την κίνηση των διαδικασιών πειθαρχικού ελέγχου στη διεύθυνση του σχολείου.

Διαβάστε ακόμη

Η αθώωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή για τα Τέμπη, οι τέσσερις υπουργοί του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και «παλιός γνώριμος» Νίκος Σαλάτας

ea4ec54f-553c-4664-90fd-a74adcd03130.jpg

Συνήγορος του Πολίτη: Οδηγός πέρασε με ψηφιακό δίπλωμα ενώ του είχαν αφαιρέσει το φυσικό - Νέες οδηγίες

358b5578-c0b0-4f06-a4fb-0493cdb34cf7.jpg

Μεγαλώνει το κύμα οργής για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ στη Γάζα - 180.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μέσα σε 10 μέρες

dc2565a1-d2e9-489c-b459-32a26bd5315c.jpg

Προανακριτική για Τέμπη: Τι προβλέπει η πρόταση της ΝΔ για Καραμανλή - Το χρονοδιάγραμμα και οι επόμενες κινήσεις

b600e88d-833b-44a6-b1c8-e2cddaa35603.jpg