Πάτρα: Ελεύθερος υπό όρους 19χρονο και νέοι σοκαριστικοί διάλογοι του καρτέλ - «Θα σου κάψω το σπίτι»

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα (29/4) για να απολογηθεί ένας 19χρονος για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 29.04.2024 19:54 «Έκλεψε τις ψυχές μας»: Δικαίωση μετά από 18 χρόνια για τα κορίτσια που βιάστηκαν από γνωστό δικηγόρο

Ο νεαρός βρέθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα και οι υπόλοιποι θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες. Ο 19χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη καθώς θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

«Είμαι θύμα και όχι θύτης»

Ο 19χρονος υποστήριξε στην απολογία του ότι ήθελε να ξεκόψει από το κύκλωμα και μάλιστα τους τελευταίους μήνες είχε φύγει από την Πάτρα και εργαζόταν σε νησί του Αιγαίου. Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα στον ανακριτή είναι ότι είχε μπροστά του μια άλλη ζωή που ήθελε να κάνει. Ωστόσο δεν μπορούσε να ξεκόψει γιατί τον απειλούσαν. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι θύμα και όχι θύτης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία της Πάτρας».

Φοβισμένοι οι ανήλικοι

Η σκληρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τα αρχηγικά στελέχη τους ανήλικους αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία της Πάτρας, σοκάρει. Χρησιμοποιούσαν απειλές, αλλά και ξυλοδαρμούς για να συνεχίσουν να πουλάνε ναρκωτικά και να μην φύγουν από την εγκληματική οργάνωση. Σε διαλόγους που έχουν καταγραφεί, αρχηγικό μέλος απειλεί ευθέως την οικογένεια άλλου μέλους.

  • Β: Το ξέρεις ότι άμα πάω στην Πάτρα θα σου κάψω σπίτι θα σού κάψω τα πάντα αδερφέ. ξέρεις τι μούρλα κουβαλάω.
  • Α: Το ξερω μπρο.
  • Β: Δηλαδή αφήνεις εκτεθειμένους τους γονείς σου, τον αδερφό σου, τα πάντα όλα σαν να τους γράφεις στα .... σου.
  • Α: Δεν τους γράφω στα .... μου ρε μπρο.
  • Β: Ωραία αδερφέ μου, κάτσε λίγο... εσύ φεύγεις έτσι; ήταν να μου δώσει λεφτά σήμερα με έκανες να χαλάσω λεφτά, ο .... δεν τα πήρε Καν από τον ...., γιατί δεν μας το χεις πεί και είχαμε μπει στο καράβι όταν έγινε αυτό. Και έφυγες έτσι χωρίς να πεις τίποτα ρε .....;

Έπρεπε να πληρώσεις για την ελευθερία σου

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως ήταν πολύ δύσκολο κάποιος να ξεμπλέξει από το κύκλωμα. Μάλιστα έπρεπε να πληρώσει για να ανακτήσει την ελευθερία του. Χαρακτηριστικός ο διάλογος ανάμεσα σε ηγετικό μέλος της οργάνωσης με έναν από τους «μικρούς».

  • Β: Άμα το μάθει ο ..... ότι πάλι εγινε αυτό το 'πράμα, ξέρεις τι θα γίνει ξέρεις τι θα πάθεις.
  • Α: Ξέρω ρε μπρο, γι αυτό σου πα θα σου δώσω 20Κ (20.000 ευρώ); Για την ελευθερία μου, έτσι δεν μου πες ;
  • Β: Ωρέ αδερφέ εγώ δεν σου είπα έτσι, Εσύ μόνος σου το είπες.
  • Α: Εσύ δεν μου πες χθες άμα θες να σαι ελεύθερος δώσε 20Κ;

Συνελήφθησαν συγγενείς συλληφθέντων

Τον δρόμο για τα την δικαιοσύνη αναμένεται να πάρουν επίσης και συγγενείς των συλληφθέντων καθώς προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικές ουσίες μέσα στα κρατητήρια.

«Προσπάθησαν μέσα σε μία κλειστή συσκευασία τροφίμου, ενός κρουασάν, να περάσουν περισσότερες ναρκωτικών. Οι συνάδερφοι μου τα εντόπισαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα» ανέφερε ο Γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Γιώργος Μπαλάσης.

Σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κατάσταση σοκ μετά από τις αποκαλύψεις και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι ένα δύσκολο στοίχημα για την σχολική κοινότητα.

«Θεωρητικά το σχολείο είναι ένα ασφαλές περιβάλλον που στέλνουμε τα παιδιά μας. Έχουμε αρχίσει και φεύγουμε εντελώς σαν κοινωνία. Πρέπει να ληφθούν μέτρα πρόληψης» τόνισε η Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Πάτρας Ελένη Μπεχλιούλη. Την ίδια στιγμή αναμένεται να υπάρξει αύξηση της αστυνομικής επιτήρησης στα σχολεία τις επόμενες μέρες όπως αποκαλύπτει ο εκπρόσωπος της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας Γιώργος Νταφλός. «Θα πρέπει να υπάρχει αύξηση της αστυνομικής επιτήρησης στα σχολεία. Βέβαια θέλουμε και τα σχολεία να είναι ανοιχτά για τα παιδιά» επεσήμανε σχετικά.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Έρχονται εντάλματα για τον «Ρουμάνο» και τον «Σαρκ» της «Θύρας 7» - Στο στόχαστρο και 11 ανήλικοι

7901f91e-e7be-4db4-8826-24e5eb2d2979.jpg

«Έκλεψε τις ψυχές μας»: Δικαίωση μετά από 18 χρόνια για τα κορίτσια που βιάστηκαν από γνωστό δικηγόρο

23c353e2-1e02-46ac-98c1-fad557e03e7c.jpg

Μπόνους στο Δημόσιο: Η σύνδεση με στόχους και αξιολόγηση και ο υπολογισμός των ποσών

6d57897d-e0b2-429f-9ede-143df8c54a8b.jpg

Σοκ στην Κρήτη: Θύμα δολοφονικής επίθεσης 41χρονος - Καταγγέλλει συγγενείς του

82ff1f10-a9fd-4887-8e01-0868cb41ad0b.jpg