Πάτρα: «Φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας» - Τι περιγράφει ο αστυνομικός που έσωσε τον ηλικιωμένο από τη φωτιά

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο με τη διάσωση ηλικιωμένου από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε την Τρίτη στην Πάτρα.

Τις δραματικές στιγμές που έζησε περιέγραψε ο αρχιφύλακας, που πήρε αγκαλιά τον 82χρονο στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα.

«Η εικόνα ήταν τρομακτική. Η φωτιά είχε φτάσει εδώ πλησίον στα σπίτια», είπε αρχικά ο αστυνομικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 09.07.2024 18:50 Φωτιά στην Πάτρα: Η στιγμή που αστυνομικός σώζει ηλικιωμένο από τις φλόγες - Συγκλονιστικό βίντεο

«Ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο πανικοβλημένος, μας ζητούσε επιτακτικά να βοηθήσουμε, οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια, όπως και προσπαθήσαμε και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε», πρόσθεσε ο αρχιφύλακας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η φωτιά είχε φτάσει και έγλυφε το πίσω μέρος των σπιτιών» και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκε για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι.

Η μαρτυρία

«Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, τον πήρα με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας», είπε για τη διάσωση του ηλικιωμένου.

«Καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο αρχιφύλακας πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ να δώσω στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές, την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και την υπηρεσία μου, η οποία οι άνθρωποι δεν κοίταξαν ωράριο ή οτιδήποτε και παρέμειναν μέχρι το τέλος να κατασβεστεί η φωτιά».

Όπως είπε ο αστυνομικός, θα επιστρέψει το κλειδί του σπιτιού στον ηλικιωμένο και θα μεταβεί στο σημείο για να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν φθορές στο οίκημα.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Φωτιά τώρα στη Μαγούλα κοντά σε σπίτια - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

58280587-f910-437c-9d8c-f587a6aa8b08.jpg

Μήνυση Γεωργιάδη κατά Πολάκη: «Έδειξα υπερβολική ανοχή - Ελπίζω να μην κρυφτεί πίσω την ασυλία»

bd8df755-d2d1-4ea3-a6c6-83e7284b6efd.jpg

Kορoνοϊός: Γιατί εξαπλώνεται η μετάλλαξη FLiRT - Πότε θα αποκλιμακωθεί η έξαρση

d75b0788-dc18-4e2c-87b2-d5bc7eb8645f.jpg

Δύσκολες ώρες για τον Τζον Μπον Τζόβι: Πέθανε η μητέρα του

5affe38e-eb80-42cd-ab05-b47d1b232c5b.jpg