Πάτρα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τη διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία - Συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της σπείρας

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία της Πάτρας για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών μέσα σε σχολικό συγκρότημα, με «ντίλερς» ακόμη και ανήλικους μαθητές. 

Ο εισαγγελικός λειτουργός με έγγραφη παραγγελία του ζητά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και κυρίως να διαπιστώσει εάν προκύπτουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως οι διευθυντές των τριών συστεγαζόμενων σχολικών μονάδων αλλά και του σχολικού φύλακα, αναφέρει το tempo24.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 02.05.2024 07:22Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο γυναίκες και τρία παιδιά - Διασωληνώθηκε 5χρονος

Και αυτό διότι, σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας και τα όσα έχουν το δει το φως της δημοσιότητας, η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών με ορμητήριο το σχολείο γινόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από την… μύτη των εκπαιδευτικών.

Είχαν τον «τιμοκατάλογο» σε τοίχο του σχολείου 

Μάλιστα, η αναγραφή του «τιμοκαταλόγου» πώλησης των ναρκωτικών ουσιών βρίσκονταν σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος, ενώ και μία από τις καβάτζες που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκε εντός του σχολικού συγκροτήματος,

Ο νέος κύκλος των προανακριτικών ερευνών θα στοχεύσει στην εκπαιδευτική κοινότητα, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις και θα διερευνηθεί εάν οι αρμόδιοι είχαν πράξει όλα όσα προβλέπονται για την «θωράκιση» του συγκροτήματος.

Στη φυλακή αρχηγικά μέλη της σπείρας - Ελεύθεροι οι μαθητές

Σημειώνεται πως τέσσερα συνολικά άτομα οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τις απολογίες τους στο ανακριτή.

Την Μ. Τετάρτη οδηγήθηκαν στο δικαστικό λειτουργό οι ανήλικοι που εμπλέκονται στο κύκλωμα και χρησιμοποιούνταν για «βαποράκια», προκειμένου να πωλούν ναρκωτικά στους συμμαθητές τους.

Μετά από πολύωρη διαδικασία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ενώ τα 4 άτομα που θεωρούνται και τα αρχηγικά μέλη της σπείρας οδηγήθηκαν σε σωφρονιστικά ιδρύματα.

Τρία άτομα (18,19 και 21 ετών), τα οποία θεωρούνται ηγετικά μέλη της οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικώνσε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, οδηγούνται στη φυλακή, μετά τις απολογίες τους στο ανακριτή, καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Οι υπόλοιποι πέντε που απολογήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους), μεταξύ αυτών η κοπέλα που πήγε στα κρατητήρια χασίς στον αδελφό της μέσα σε κρουασάν και η μαθήτρια που είχε πιαστεί με ποσότητα ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Δευτέρα, ο 19χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση.

Η διακίνηση ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση, της οποίας τον σκληρό πυρήνα αποτελούν – κατά την αστυνομία – τέσσερα άτομα, γινόταν ακόμα και μέσα στο σχολείο, αφού βρέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ζυγαριά ακριβείας, ποσότητες χασίς, κοκαΐνης και MDMA αξίας 6.500 ευρώ, αλλά και χρηματικό ποσό άνω των 4.000 ευρώ.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

Σοβαρό τροχαίο στην Πειραιώς: Αυτοκίνητο παρέσυρε δύο γυναίκες και τρία παιδιά - Διασωληνώθηκε 5χρονος

cf840972-034e-47eb-add9-c3a26e370ba6.jpg

«Πολιορκεί» τους αναποφάσιστους η κυβέρνηση: Στόχος να αντιμετωπιστεί η… χαλαρή ψήφος

62eff4ed-99df-4af3-bfc9-11b7c65eef07.jpg

Π. Κόκκαλης στο ethnos.gr: Είναι η ώρα για ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό πράσινο κόμμα στην Ελλάδα

a626db90-8c61-4451-a2b4-c92ae387e5f2.jpg

Μας τα χαλάει ο καιρός το Πάσχα: Ανατροπή με βροχές και καταιγίδες το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή

d428ae2e-d07f-45b3-afe2-75f17c1c8b26.jpg