Ο Χρήστος, ο οποίος βίωνε το δράμα της αστεγίας και ζούσε σε μια γωνία στην οδό Σταδίου, έφυγε από τη ζωή λίγο πριν από το Πάσχα. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή στο Facebook η σελίδα «Κιβωτός Αστέγων».

Ο Χρήστος ήταν ένας άστεγος που είχε συναντήσει κάθε Αθηναίος αφού είχε στήσει το δικό του «σπίτι» σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας και κάθε Χριστούγεννα στόλιζε το δέντρο του.

«Με πολύ μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο, πριν το Πάσχα, του φίλου μας του Χρήστου, του πιο παλιού αστέγου του κέντρου της Αθήνας, με καταγωγή από την Ικαρία, πρώην οικοδόμου, τοξικο-εξαρτημένου, αλλά με μεγάλη καρδιά, που έγινε γνωστός, πριν από 4 χρόνια, όταν μόλις εκλέχθηκε ο Τσίπρας, πήγε στο εκλογικό του περίπτερο, και του εκμαίευσε, μία δήλωση, στην τηλεόραση , ότι σε ένα μήνα, θα λυθεί, το θέμα της αστεγίας. Και, δυστυχώς, ήταν ψέματα. Ο Χρηστάρας, που τον βοηθάγαμε συχνά, από το υστέρημα μας, δεν φοβόταν, να λέει δημόσια την αλήθεια. Είχε πολιτικοποιηθεί, μέσα στην απόλυτη φτώχεια και δυστυχία του» αναφέρεται στην ανάρτηση της Κιβωτού Αστέγων στο Facebook.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια σελίδα, τον θάνατο επιβεβαίωσαν δύο φίλοι του, οι οποίοι αναφέρουν πως πέθανε από πνευμονία αλλά «μάλλον ήταν από τον κορωνοϊό».