Στην άμεση διάψευση των ειδήσεων που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης για τραυματίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των ελληνικών αρχών να αποτρέψουν νέες προσπάθειες εισβολής σε ελληνικό έδαφος παράνομων μεταναστών προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Υπήρξε διακίνηση πληροφοριών για δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά, το διαψεύδω κατηγορηματικά» είπε ο Στέλιος Πέτσας κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ελληνική κυβέρνηση διαψεύδει fake news της τουρκικής πλευράς η οποία χρησιμοποιεί στον ασσύμετρο «πόλεμο» που έχει εξαπολυθεί και την προπαγάνδα με ψευδείς ειδήσεις.

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο, επίσης, για οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση από την Τουρκία που προκύπτει από τη συγκέντρωση μεταναστών σε Κωνσταντινούπολη και Αδριανούπολη, την δωρεάν μεταφορά τους με λεωφορεία της στρατοχωροφυλακής της Τουρκίας, τα μηνύματα για δήθεν ανοιχτά σύνορα, τη δημοσιοποίηση από την κρατική τηλεόραση χάρτη με περάσματα στον Έβρο και τα νησιά και τη χρήση δακρυγόνων από μετανάστες που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός»