Η Pfizer Hellas συνεχίζει να πρωτοπορεί επενδύοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και δημιουργώντας καινούργιες θέσεις εργασίας με το νέο Κέντρο Εσωτερικών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της στη Θεσσαλονίκη

Μετά το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας, που λειτουργεί ήδη από την περασμένη χρονιά στη Θεσσαλονίκη, η Pfizer προγραμματίζει μία ακόμη επένδυση διεθνούς εμβέλειας με σκοπό τη στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας μέσω καινοτόμων δραστηριοτήτων που δημιουργούν ευκαιρίες καριέρας.

Τί ακριβώς αφορά όμως αυτή η επένδυση; Η Ειρήνη Παγανοπούλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας και Κύπρου, εξηγεί τι σημαίνει για τη Pfizer αυτό το νέο βήμα αλλά και τι αποτέλεσμα θα έχει για τη χώρα μας σε επίπεδο δημιουργίας θέσεων εργασίας:

«Πράγματι, από το 2020 λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer, το οποίο απασχολεί ήδη περισσότερα από 200 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης. Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια δεύτερη επένδυση, η δημιουργία του παγκόσμιου Κέντρου Εσωτερικών Λειτουργιών και Υπηρεσιών. Η δημιουργία και των δύο αυτών εμβληματικών Κέντρων αποτελεί στρατηγική επιλογή της Pfizer για τη δημιουργία 6 αντίστοιχων παγκόσμιων Κόμβων σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη θα παρέχει βέλτιστες διοικητικές υπηρεσίες στον παγκόσμιο Οργανισμό της Pfizer (π.χ. οικονομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, υπηρεσίες προμηθειών κ.ά.), με στόχο την κεντρική διαχείριση διοικητικών λειτουργιών και την απλοποίηση της δομής του Οργανισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διαδικασία στελέχωσης του Κέντρου έχει ξεκινήσει και αξίζει να αναφέρουμε ότι με την προκήρυξη των πρώτων 100 θέσεων λάβαμε περισσότερα από 4.000 βιογραφικά, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, και οι οποίοι αναζητούν μια νέα ευκαιρία που θα τους εξασφαλίσει μια δυναμική καριέρα για να επιστρέψουν στη χώρα μας.

Με τη δημιουργία τόσο του Κέντρου Ψηφιακής Τεχνολογίας όσο και του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών, η Pfizer εδραιώνει την παρουσία της και στη Θεσσαλονίκη συμβάλλοντας σημαντικά όχι μόνο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά και λειτουργώντας πολλαπλασιαστικά στη δημιουργία νέων ευκαιριών εργασίας σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον με διεθνείς προοπτικές προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσω των δυο αυτών επενδύσεων της Pfizer, η Ελλάδα επανατοποθετείται στον παγκόσμιο χάρτη ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά και τις προοπτικές για να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις.»

Η Κα Παγανοπούλου αναφέρει αναλυτικά τι ήταν αυτό που έκανε την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη να ξεχωρίσουν στη διεκδίκηση των συγκεκριμένων επενδύσεων καθώς και πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του ανθρώπινου δυναμικού:

«Διαχρονικά η Pfizer διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη χώρα μας, όπως αποδεικνύει και η επιτυχημένη παρουσία των 60 χρόνων της στην Ελλάδα. Μια παρουσία που έχει συνδυαστεί με σημαντικά επιτεύγματα, που βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών στην ελληνική επικράτεια, αλλά και με την ουσιαστική συνεισφορά στη χώρα και στην ελληνική κοινωνία.

Με τις δυο επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη, η Pfizer αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι στηρίζει τη χώρα μας συμβάλλοντας στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι επενδύσεις αυτές στηρίζουν την Ελλάδα, όχι μόνο σε αυτήν την χρονική στιγμή αλλά δημιουργούν και προοπτικές για το μέλλον και τη νέα γενιά, καθώς επικεντρώνονται στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες και στην επιστημονική εξέλιξη, με άξονα πάντα το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας.

Kομβικής σημασίας είναι και η επιλογή της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που διακρίνεται για το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, την μεγάλη συγκέντρωση νέων ταλέντων αλλά και έμπειρων στελεχών με άρτια επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση. Παράλληλα, η προνομιακή γεωγραφική θέση της πόλης που προσελκύει στελέχη από την ευρύτερη περιοχή αλλά και τις γειτονικές χώρες, το αναδυόμενο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων σε συνδυασμό με το πολύ καλό βιοτικό επίπεδο, καθιστούν τη Θεσσαλονίκη την ιδανική επιλογή για επενδύσεις διεθνούς βεληνεκούς.

Οι άνθρωποι λοιπόν, που είναι πάντα η κινητήριος δύναμη σε ό,τι κάνουμε στη Pfizer, ήταν πράγματι το κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που μέτρησε υπέρ της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, στην επιλογή προορισμού. Και μέχρι τώρα η επιλογή αυτή δικαιώνεται απόλυτα, από τον αριθμό και την ποιότητα των αιτήσεων που έχουμε λάβει τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, για την πλήρωση των ανοικτών θέσεων και στα 2 παγκόσμια Κέντρα.

Θα έλεγα, συνοψίζοντας, ότι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οι επενδύσεις αυτές επιβεβαιώνουν την πίστη της Pfizer στη χώρα και στους ανθρώπους της και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Ανοίγουν το δρόμο για την ανάπτυξη μιας νέας επενδυτικής κινητικότητας, που δημιουργεί υψηλή προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία και βοηθά τη χώρα να αντιστρέψει το φαινόμενο του brain drain.

Την πολιτική της Pfizer για την ανάπτυξη των ταλέντων εντός της εταιρείας περιγράφει η κα Παγανοπούλου:

«Η παροχή ευκαιριών εξέλιξης και ανάπτυξης των ταλέντων βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του Ανθρώπινου Δυναμικού της Pfizer Hellas, η οποία έχει διακριθεί επανειλημμένα για το εξαιρετικό εργασιακό της περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχουμε προγράμματα ανάπτυξης για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, από όλες τις ιεραρχικές βαθμίδες. Εφαρμόζουμε, μάλιστα, προγράμματα mentoring και coaching, ειδικές δράσεις για την επαγγελματική εξέλιξη και ενδυνάμωση των γυναικών εργαζομένων κ.ά. Επίσης, παρέχουμε μια σειρά από εργαλεία που βοηθούν στην προσωπική ανάπτυξη κάθε εργαζόμενου, εκπαιδευτικές πλατφόρμες για την καλλιέργεια δεξιοτήτων, on the job έργα ανάπτυξης (assignments & secondments) με στόχο την εξοικείωση και την μάθηση σε άλλο εργασιακό περιεχόμενο που ενδιαφέρει τον εργαζόμενο.

Έχουμε εσωτερικούς training managers που λαμβάνουν ετησίως τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ανθρώπων μας και ανταποκρίνονται με υψηλού επιπέδου προγράμματα, χρησιμοποιώντας τους πιο εξελιγμένους και ποικίλους τρόπους εκπαιδευτικών προσεγγίσεων. Παράλληλα βέβαια, έχουμε ένα εξαιρετικά ανεπτυγμένο εσωτερικό σύστημα, μέσω του οποίου οι εργαζόμενοι ενημερώνονται για όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στην Pfizer παγκόσμια και ενθαρρύνουμε την συμμετοχή των εργαζομένων μας σε αντίστοιχες ευκαιρίες καριέρας.

Κυρίως, όμως, αυτό που μας ξεχωρίζει είναι μια εργασιακή κουλτούρα που ευνοεί την εξέλιξη. Μια κουλτούρα που όχι μόνο σέβεται τη διαφορετικότητα, αλλά αξιοποιεί το ποικίλο υπόβαθρο και τα μοναδικά ταλέντα κάθε εργαζόμενου. Μια κουλτούρα που όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και ενθαρρύνει και υποστηρίζει στην πράξη, την κάθε μια και τον καθένα από εμάς, ώστε να διαμορφώσει την καριέρα και το μέλλον που θέλει και εκφράζει ο ίδιος μέσα από τις σχετικές διαδικασίες της εταιρείας μας.

Έτσι μπορούμε καθημερινά να ανακαλύπτουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να καινοτομούμε και να δημιουργούμε αξία, για εμάς, για την εταιρεία μας, αλλά και κατ’ επέκταση για τους ασθενείς.»

Διαβάστε ακόμη:

Χάνουν Επιστρεπτέες και αιτήσεις για το «Γέφυρα 2» χιλιάδες επιχειρήσεις

Τράπεζα Πειραιώς: Εκτός ταμπλό η μετοχή λόγω reverse split – Πότε ξεκινά η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών

Johnson & Johnson: Ανατροπή με το εμβόλιο – Τι θα κάνει η Ελλάδα