Σχεδιάζει να αυξήσει τις παραδόσεις την επόμενη εβδομάδα για να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις για το α’ τρίμηνο, ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας

Η Pfizer Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε και πάλι την πλήρη παραγωγή του εμβολίου κατά της Covid-19 στο εργοστάσιο της στο Βέλγιο που είχε προσωρινά μειωθεί για την αναβάθμιση των παραγωγικών γραμμών του εργοστασίου.

Εκπρόσωπος της Pfizer δήλωσε ότι οι αλλαγές στο εργοστάσιο ολοκληρώθηκαν και η εταιρεία επέστρεψε στο αρχικό πρόγραμμα παραδόσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Pfizer σχεδιάζει να αυξήσει τις παραδόσεις την επόμενη εβδομάδα για να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις για το α’ τρίμηνο, ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Οι τροποποιήσεις που έκανε η Pfizer στο εργοστάσιο της στο Βέλγιο αιφνιδίασαν τις κυβερνήσεις καθώς προκάλεσαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων, κάτι που ανάγκασε πολλές χώρες να καθυστερήσουν ή να σταματήσουν προσωρινά τους εμβολιασμούς.

Η Pfizer είχε αναφέρει ότι οι καθυστερήσεις θα είναι προσωρινές καθώς οι εργασίες είχαν στόχο να οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγής στο μέλλον.

Στόχος της Pfizer και της BioNTech είναι η παραγωγή να φτάσει τις δύο δισεκατομμύρια δόσεις φέτος.

Διαβάστε περισσότερα

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Kαθολικό lockdown στην Αττική από 11 Φεβρουαρίου – Κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο

Lockdown: «Γιγαντιαίο πλάνο στήριξης» ζητά η αγορά

Στον «πάγο» 3.000 πλειστηριασμοί – Τα ηχηρά ονόματα που γλιτώνουν το e-σφυρί