Της Κατερίνας Παντινάκη

Μονοπώλησε το ενδιαφέρον πριν από λίγο καιρό, ο 4χρονος Εμμανουήλ, που χρησιμοποιώντας μάλιστα εξειδικευμένη ορολογία πιλοτάρει αεροσκάφος σε simulator. Οι εικόνες του λιλιπούτειου πιλότου με τον πατέρα του έγιναν viral, σε ΜΜΕ και σελίδες σχολών εκπαίδευση πιλότων, μια δεύτερη ανάγνωση όμως “δείχνει” μια ακόμη διάσταση: “Δώστε χρόνο και χώρο στα παιδιά σας και η κοινωνία θα γίνει πολύ καλύτερη”, λέει στο Cretalive ο πατέρας του 4χρονου, Βαγγέλης Κουτσάκης.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο και κάτι, όταν ο μικρός Εμμανουήλ, τριών ετών τότε, είδε τον πατέρα του στον εγκατεστημένο στον υπολογιστή του simulator, να εξασκεί τις γνώσεις που ήδη είχε ως εκπαιδευμένος επαγγελματίας πιλότος. “Να κάτσω μαζί σου, μπαμπά;” ρώτησε ο μικρός και … έγινε η αρχή!

“Ξεκίνησε από 3 ετών και έχω διαπιστώσει ότι έχει μια τρομερή αντίληψη. Όταν του λέω να “ρίξει ρύγχος”, ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει, κι όταν τον ρωτάω πως θα πετάξουμε σε κακές καιρικές συνθήκες μου απαντάει “με IFR μπαμπά”!” λέει ο κ. Κουτσάκης. Για τον μικρό Εμμανουήλ, ο προσομοιωτής είναι μια ευχάριστη ασχολία, προς την οποία πάντως ο πατέρας δεν τον πιέζει.