Κόσμος ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιο κοντά η «παγκόσμια ειρήνη»!!! «Υποχώρησε η Τουρκία» – Ανατροπή ΚΑΙ με Ισραήλ!!!


Αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας Τζουμχουριέτ κάνει λόγο για υποχώρηση της Τουρκίας και επιτυχία της Ελλάδας και της Αιγύπτου!

«Η απόσυρση του Oruc Reis για έξι μήνες είναι αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής. Δεν είναι ρεαλιστικό, ούτε νόμιμο, ούτε εφαρμόσιμο να αυξάνεις την έκταση της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’ αφού την έχεις εντάξει στη θεωρία της ΑΟΖ σε έκταση 464.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων», σημειώνει ο ίδιος, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Δεν μπορείς να εντάξεις στη Γαλάζια Πατρίδα όλη την θεωρία σου για ΑΟΖ. Κι αυτό αποδείχθηκε, καθώς δεν μπορέσαμε να στείλουμε πλοίο στις περιοχές που συμφώνησε η Ελλάδα με την Αίγυπτο. Η Τουρκία αναγκάστηκε να υποχωρήσει», επισημαίνει ο Τούρκος δημοσιογράφος της Τζουμχουριέτ.

Πάντως, οι Τούρκοι συνεχίζουν το «βιολί» τους καθώς επισημά κάνουν λόγο για επιτυχία στην Λιβύη. Εκ των πραγμάτων όμως η Τουρκία αναγκάζεται να υποχωρήσει από την Γαλάζια Πατρίδα και πλέον θα επικεντρωθεί στο μισό Αιγαίο, αν και μάλλον εξ αρχής έβαλε στο τραπέζι πολλά για να πάρει έστω και λίγα. Ωστόσο, το υπαρκτό όραμα της Γαλάζιας Πατρίδας είναι «βαρύ» για να το «σηκώσουν» οι Τούρκοι, πόσο μάλλον όταν δεν συμφωνούν με αυτό οι διεθνιστές.

Όλα θα κριθούν στις ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Τουρκίας, προκειμένου να βρεθεί, ελπίζουν οι διεθνιστές της Δύσης, οριστική λύση σε Αιγαίο αλλά και Κύπρο.

Σημαντική εξέλιξη μας έρχεται και από το Ισραήλ!

Το Υπουργείο Εξωτερικών του εβραϊκού κράτους βλέπει, μετά από καιρό, θετικές τάσεις στις σχέσεις Ισραήλ-Ευρώπης, έχοντας κερδίσει ακόμη και μερικούς από τους σκεπτικιστές των συμφωνιών του Αβραάμ, με βάση τις οποίες οι Εβραίοι τα βρήκαν με τους Άραβες των ΗΑΕ/Μπαχρέιν και μάλιστα, σε μία πρωτόγνωρη τελετή, άναψαν μαζί την menorah (επτάφωτος λυχνία) στην Ιερουσαλήμ, όπως αποκλειστικά το el.gr μετέδωσε στην Ελλάδα (ΕΔΩ).

Σε άλλο άρθρο μας είχαμε γράψει επί λέξει σε σχέση με την προσέγγιση Ισραήλ-ΗΑΕ:

Αυτό που προκύπτει είναι πως επιχειρείται η ανέγερση του Τρίτου Ναού στο Όρους του Ναού, κάτι που θα σημάνει την απαρχή της εφαρμογής του στρατηγικού σχεδίου «παγκόσμια ειρήνη», την προσπάθεια δηλαδή συνεννόησης, ας το γράψουμε έτσι, των Μεγάλων Δυνάμεων του πλανήτη και εν συνεχεία την εγκαθίδρυση μίας παγκόσμιας (συγ)κυβέρνησης των διεθνιστών της Δύσης και των εθνιστών Ρωσίας και συμμάχων.

Επιφανείς Παλαιστίνιοι βλέπουν κοινή εβραίο-μουσουλμανική προσπάθεια ανέγερσης της «φερόμενης συναγωγής», όπως την ονομάζουν, από ΗΑΕ και Ισραήλ. Πώς θα αντιδράσουν άπαξ και βρεθούν προ τετελεσμένων;;; Θα πειστούν οι Παλαιστίνιοι να ενδώσουν σε μία τέτοια προοπτική;;;

(…)

Δεν αποκλείεται, αν το σχέδιο αρέσει στους διεθνιστές της Δύσης, τότε, ενώ όλοι πίεζαν το Ισραήλ να κάνει υποχωρήσεις απέναντι στους Παλαιστίνιους, να είναι οι Παλαιστίνιοι εκείνοι που θα δεχθούν την πίεση, προκειμένου να υποχωρήσουν. Άλλωστε πλέον δεν μιλάμε για μονομερή ενέργεια του Ισραήλ αλλά για διαθρησκευτικό σχέδιο συνεννόησης εβραίων μουσουλμάνων, κάτι που ήταν διακαής επιθυμία της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων.

Βλέπουμε λοιπόν πως ήδη υπάρχει καλυτέρευση των σχέσεων Βρυξελλών-Τελ Αβίβ, όπως μεταδίδει η έγκριτη «Jerusalem Post»δίχως μάλιστα να λαμβάνεται και τόσο υπόψη το Παλαιστινιακό.

«Για χρόνια, τα ευρωπαϊκά κράτη συνέδεσαν τις αναπτυσσόμενες σχέσεις με το Ισραήλ με την σύγκρουση με τους Παλαιστινίους», δήλωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι, σε τηλεδιάσκεψη με Ισραηλινούς πρεσβευτές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα όμως αυτό δείχνει να ατονεί.

Ο Ασκενάζι είπε ότι η βελτίωση των σχέσεων με την Ευρώπη είναι η προτεραιότητά του από την έναρξη της θητείας του τον Μάιο, και σε αυτό το μέτωπο, έχει επιδιώξει «άμεσο, θετικό και εποικοδομητικό διάλογο», καθώς έγιναν μεν κάποιες υποχωρήσεις στο Παλαιστινιακό αλλά όχι όσες ζητούσε ο Ο.Η.Ε. και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του υπουργείου Εξωτερικών για την Ευρώπη, Άννα Αζάρι, είπε πως ανεστάλη η «προσάρτηση» περιοχών στην Ιουδαία και την Σαμάρεια, υπέρ των Συμφωνιών του Αβραάμ που υπογράφηκαν με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. «Σύντομα θα λύσουμε όλα τα προβλήματά μας με την Ευρώπη», εξήγησε.

Τώρα που η σκόνη έχει καταλαγιάσει, η Αζάρι δήλωσε πως η ατμόσφαιρα για διάλογο με τις ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθεί να βελτιώνεται σημαντικά εδώ και έναν χρόνο.

Ταυτόχρονα, η Αζάρι τόνισε ότι «σε πολλά, αλλά όχι σε όλα τα κράτη της ΕΕ, υπήρξε μια ψυχρή ή ακόμη και αναστατωμένη απάντηση στις Συμφωνίες του Αβραάμ».

Πολλά από αυτά τα κράτη συμπεριφέρονται λες και «οι Παλαιστίνιοι προηγούνται από ο,τιδήποτε άλλο. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους Παλαιστίνιους», προσέθεσε η Ισραηλινή αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας πως «το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ εργάζεται, προκειμένου να βοηθήσει αυτούς τους Ευρωπαίους διπλωμάτες να κατανοήσουν καλύτερα τις αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στο θέμα της Μέσης Ανατολής».

«Έπρεπε να εξηγήσουμε ότι δεν έχει συμβεί τίποτα αρνητικό. Το αντίθετο ισχύει», κατέληξε, δηλώνοντας πως  πολλές από τις αρνητικές στάσεις απέναντι στις συμφωνίες έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

«Η εικόνα είναι καλύτερη από ό, τι θα περιμέναμε. Για πολλούς, ο διάλογος με τους Παλαιστινίους εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά συνειδητοποιούν ότι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει διάλογος είναι οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι. Από αυτή την άποψη, είμαστε σε καλύτερο μέρος από ό, τι ήμασταν πριν από ένα χρόνο», σημείωσε.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι εξελίξεις δείχνουν πως όλοι λειτουργούν μεν για τα συμφέροντά τους αλλά στο πλαίσιο επίτευξης «παγκόσμιας ειρήνης», η οποία δείχνει να έρχεται. Όποιος αντιληφθεί τα όρια στα οποία μπορεί να κινηθεί, θα αποκομίσει κέρδη για το κράτος του. Η Ελλάδα κινείται αυτή την στιγμή στον αστερισμό του Ισραήλ και των λεγόμενων συμφωνιών του Αβραάμ.


ΠΗΓΗ