Αναφορά περί… «μόνιμων και σταθερών κοινωνικών πολιτικών» έκανε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ερωτηθείς για το γεγονός ότι φέτος τα Χριστούγεννα δεν θα δοθεί Κοινωνικό Μέρισμα.

«Το Κοινωνικό Μέρισμα δόθηκε σε συγκεκριμένες χρονιές. Στόχος μας είναι μια πιο σταθερή κοινωνικό πολιτική», απάντησε και εξήγησε πως «χρησιμοποιούμε το δημοσιονομικό χώρο για επεμβάσεις πιο μόνιμου χαρακτήρα».

«Στόχος πιο μόνιμες και σταθερές κοινωνικές πολιτικές. Το Μέρισμα δεν ήταν ποτέ μέρος του προϋπολογισμού, πνίξαμε την πραγματική οικονομία με φόρους που δεν χρειαζόμασταν», είπε σχετικά.

«Με δόσεις τα αναδρομικά των συνταξιούχων»

Παράλληλα, ο υφυπουργός χαρακτήρισε δεδομένη την πληρωμή των αναδρομικών των συντάξεων, ανακοινώνοντας ότι η καταβολή τους «θα γίνει σε δόσεις, ανάλογα με τα ποσά», ενώ εκτίμησε ότι «οι πληρωμές θα ξεκινήσουν το 2020»

Ερωτηθείς για το πότε μπορεί να υπάρξει αύξηση μισθών, επανάλαβε αυτό που έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι για να γίνει εφικτό θα πρέπει «ο ρυθμός αύξησης των μισθών πρέπει να είναι διπλάσιος από το ρυθμό ανάπτυξης».

«Αν η οικονομία δεν πάει καλύτερα, η δυνατότητα του κράτους να αυξήσει τους μισθούς δεν υφίσταται», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας».

Τέλος, σχετικά με τα εργασιακά του «νόμου Κατρούγκαλου» και το ενδεχόμενο κατάργησής του, ο Ν.Μηταράκης σημείωσε πως «πρέπει να δούμε θέματα συνταγματικότητας σε πολλά θέματα» και επανέλαβε ότι, «στόχος είναι να μειωθούν οι εισφορές για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης».

«Καλές και πολλές δουλειές είναι ο βασικός μας στόχος», τόνισε σχετικά.