Πλημμύρισε από Χανιώτες και Χανιώτισσες κάθε ηλικίας το Σάββατο 14/9, πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ- Οδηγητής στα Χανιά, ο προμαχώνας του SanSalvatore, στο Ενετικό Λιμάνι.

Οι χθεσινές εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με την μεγάλη συναυλία του Παντελή Θαλασσινού, περιελάμβαναν αφιέρωμα με τίτλο «Η Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών – 100 χρόνια από το διδακτικό παράδειγμα της Μικρασιατικής Εκστρατείας».

Μεγάλη ανταπόκριση υπήρχε στην συλλογή υπογραφών στα κείμενα για την μη ανανέωση της σύμβασης της Αμερικανό - νατοϊκή βάση της Σούδας όπως επίσης για την διάσωσή και την ιστορική ανάδειξη των φυλακών του Ιτζεδίν και το σπίτι του Άρη Βελουχιώτη στην Γαύδο.

Επίσης βραβεύθηκαν Χανιώτες πρωταθλητές με διεθνείς διακρίσεις.

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτουργεί έκθεση με θέμα τα 100 χρόνια της Κομμουνιστικής Διεθνούς και τίτλο «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε».

Έχει στηθεί παιδότοπος, ενώ υπάρχουν στέκια μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων και βιβλιοπωλείο με βιβλία της Σύγχρονης Εποχής.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν σήμερα Κυριακή 15/9 με την ομιλία του Μάκη Παπαδόπουλου, μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, συναυλία από τους Hallicuti Band και την μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.