Παρέμβαση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά για την υπόθεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης κάνει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από το σάλο που προκάλεσε η απόφαση της ΕΕΑ, αλλά και η κυβερνητική παρέμβαση για αλλαγή της τιμωρίας με τροπολογία.

«Ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί. Ήρθε στην επιφάνεια μια μίζερη επικαιρότητα. Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διαρκώς την αξιοπιστία της, κάτι που δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε, πληγώνεται από μια ποδοσφαιρική βεντέτα. Μια επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Αφού μπήκε στα γήπεδα απειλεί να μπει και στην κοινωνία. Διχάζοντας τους πολίτες. Αυτά δεν είναι νέα φαινόμενα. Είναι τουλάχιστον 20 χρόνια που το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα. Και καμία κυβεέρνηση δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει».

Χαρακτήρισε προσπάθεια να καταλαγιάσουν τα πάθη την τροπολογία και συνέχισε: «Δεν μιλάμε για μια αθλητική διευθέτηση, αλλά για παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι. Για την υπόθεση θα επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Έκρινα προσωπικά ότι μια τέτοια διαμάχη δεν επιτρέπεται να εξελιχθεί σε κοινωνική. Γι’ αυτό κι επέλεξα να απομακρύνω έναν ευρωβουλευτή μας που συμπεριφέρθηκε ως οπαδός ενός συλλόγου. Η Πολιτεία λειτούργησε με κριτήρια κοινωνικά, όχι οπαδικά”.

Και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι μερικοί εξέλεβαν ως αδυναμία την πρόθεσή μας. Κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν οπαδικούς στρατούς απειλώντας ακόμα και βουλευτές, να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε οπαδικά φερέφωνα, δηλητηρίαζοντας την κοινή γνώμη. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη σε όλες τις έρευνες της κοινής γνώμης η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου. Γι’ αυτό και σήμερα προειδοποιώ ξανά όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα: «Πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται μια μεγάλη ευκαιρία και θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης και κοινών αποφάσεων με την ευθύνη και της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Διαφορετικά, οι ελληνική σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα έσοδά τους. Ενώ στην περίπτωση που το άρρωστο αυτό κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Σούπερ Λίγκα γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα από αυτό που έχουμε σήμερα. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, και οι πρόεδροι των δυο διεθνών ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης κι επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι αυτή τη φορά μη σας φοβίζει η λέξη μνημόνιο».