Ποια ενίσχυση; Αποδυναμώνονται περαιτέρω τα αστυνομικά τμήματα σε ολόκληρη την Κρήτη

Ποια ενίσχυση; Αποδυναμώνονται περαιτέρω τα αστυνομικά τμήματα σε ολόκληρη την Κρήτη

Κοινή ανακοίνωση από τους προέδρους των τεσσάρων Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων στην Κρήτη, στην οποία εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την περαιτέρω αποδυνάμωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί.

Αναλυτικά:

Μετά το φιάσκο της απόφασης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το συμβούλιο μεταθέσεων έτους 2024 και τηνμηδαμινή έως μηδενική ενίσχυση των Διευθύνσεων Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης με Αστυνομικό προσωπικό (Ηράκλειο 1 θέση, Ρέθυμνο 2 θέσεις, Χανιά-Λασίθι 0), με νεότερες Διαταγέςτο Αρχηγείο ζητάει να μετακινηθούν Αστυνομικοί με έξοδα Δημοσίου από όλες τις παραπάνω Διευθύνσεις καθώς και υπηρεσιακά οχήματα για την ενίσχυση της Γ.Α.Δ. Αττικής.

Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αττική και μόνο εκεί υπάρχουν ανάγκες Αστυνόμευσης και ενίσχυσης από αστυνομικό προσωπικό.Οι υπόλοιπες Διευθύνσεις Αστυνομίας ανά την χώρα κρίθηκε ότι δεν χρειάζονται καμία ενίσχυση, παρά τις δεκάδες ελλείψεις που έχουμε κατά καιρούς επισημάνει,τις δεκάδες συνταξιοδοτήσεις που έγιναν το έτος 2023 και τις εκατοντάδες που θα ακολουθήσουν το έτος 2024από το ήδη υπάρχον γερασμένο προσωπικό των Διευθύνσεων μας. Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται μια καυτή κατά τα λέγόμενα των ειδικών (τουριστικών πρακτόρων-ξενοδόχων κλπ παραγόντων του τουριστικού κλάδου)τουριστική περίοδος με εκατομμύρια επισκεπτών που θα φιλοξενηθούν στο νησί μας. Αλήθεια αναρωτιόμαστε υπάρχει σχεδιασμός ώστε να ενισχυθούν με ικανό αριθμό Αστυνομικών εν όψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου τα Αστυνομικά Τμήματα που σηκώνουν όλο το βάρος του Τουρισμού;

Από πλευράς μας προτείνουμε εφόσον θέλετε να ενισχυθεί η Αττική και μόνο, διότι μόνο η Αττική σας ενδιαφέρει από ότι αποδεικνύεται, οι συνάδελφοι που μετακινούνται να υπάρχει και η πρόβλεψη αντικατάστασης τους αφενός να μην χάνεται το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας και αφετέρου να μην διαταράσσεται η υπηρεσιακή γαλήνη των συναδέλφων μας. Τα δε υπηρεσιακά οχήματα όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αποτελούν ένα ταλαιπωρημένο και απαρχαιωμένο στόλο σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης όπου στις περισσότερες Υπηρεσίες, οι συνάδελφοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ένα περιπολικό καθ’ όλο το 24ώρο και θεωρείται τουλάχιστον αδιανότο να στερούμαστε τόσο εμείς όσο και η κοινωνία μας τα οχήματα αυτά. Για τους λόγους αυτούς και επειδή ως γνωστόν ΄΄ουδέν μονιμότερον του προσωρινού΄΄, θεωρούμε ότι τα οχήματα αυτά θα χαθούν στην πορεία και ουδέποτε θα ξαναεπιστρέψουν στις υπηρεσίες μας, αιτούμαστε να μην μετακινούνται σε καμία περίπτωση υπηρεσιακά οχήματα από τις Διευθύνσεις μας προς την Αττική. Και όπως λέει και ο σοφός μας λαός:

EKEI ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

Επειδή στην πράξη απεδείχθη ότι κάθε πρόταση και επαφή μας για ενίσχυση των Διευθύνσεων μας πέφτει στο κενό, να γνωρίζετε ότι από εδώ και στο εξής εμείς δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε κάνεναν συμπολίτη μας και σε καμία τοπική κοινωνία για τυχόν αργοπορία, ολιγωρία ή αδράνεια Υπηρεσιών και συναδέλφων μας. Τα επαρχιακά ειδικά τμήματα που αστυνομεύουν με εναν Αστυνομικό ανά βάρδια αποτελεί καθαρά δική σας ευθύνη. Προλαβαίνετε να σώσετε κάπως την παρτίδα ενισχύοντας μας με ικανό αριθμό προσωπικού για τη θερινή περίοδο. Γιατί αν ου μη γένοιτο προκύψει κάτι και κατά αυτήν, τότε σαν Χώρα δε μας σώζει τίποτα!