Ποια τα επόμενα βήματα για τη Λόρα και τι προβλέπεται για την επιστροφή της - Πώς εντοπίστηκε στη Γερμανία

Εντοπίστηκε τελικά στο Βερολίνο η 16χρονη Λόρα, 48 ημέρες μετά την εξαφάνισή της από την Πάτρα και με όλα τα τελευταία στοιχεία να συνηγορούσαν πως βρίσκεται στη Γερμανία.

Οι γερμανικές Αρχές οδήγησαν την έφηβη σε δομή προστασίας ανηλίκων μετά τον εντοπισμό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕλλάδα | 26.02.2026 17:15Βρέθηκε η 16χρονη Λόρα: Είναι στα χέρια της γερμανικής αστυνομίας - Μεταφέρεται σε δομή φιλοξενίαςΕλλάδα | 26.02.2026 18:55Σε δομή προστασίας ανηλίκων μεταφέρθηκε η Λόρα - Άγνωστο πού και πώς εντοπίστηκε

Σύμφωνα με το MEGA, η 16χρονη φέρεται να βρισκόταν μαζί με ένα ακόμη άτομο. Ωστόσο, το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν συνελήφθη, ούτε προσήχθη, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η κοπέλα είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από το σπίτι της στην Ελλάδα.

adinamoskrikos300x250.jpg

Η οικογένεια έχει ήδη ενημερωθεί για τις εξελίξεις, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επιστροφή της. Ωστόσο, η διαδικασία θεωρείται σύνθετη και ενδέχεται να αποδειχθεί χρονοβόρα, καθώς θα πρέπει να διευθετηθούν ζητήματα που αφορούν τη Λόρα, τις γερμανικές υπηρεσίες και το οικογενειακό της περιβάλλον.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικοινωνία της ανήλικης με τους γονείς της δεν θα είναι άμεση. Η επιστροφή της στην Ελλάδα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από όσα καταθέσει σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν να φύγει από το σπίτι της. Παράλληλα, η 16χρονη θα εξεταστεί από ψυχολόγο, ενώ δεν θα υπάρξει επικοινωνία με τους γονείς της εφόσον δεν το επιθυμεί η ίδια.

Πώς εντοπίστηκε η 16χρονη

Για τον εντοπισμό της, οι γερμανικές Αρχές είχαν βρει κρίσιμο στοιχείο μετά από άρση τηλεφωνικού απορρήτου, λαμβάνοντας στίγμα της στο Βερολίνο. Κομβικό σημείο για τον εντοπισμό της ήταν η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της, καθώς οι Γερμανοί αρχικώς αντιμετώπιζαν την υπόθεση ως οικειοθελή φυγή από την οικογένεια της.

Κρίσιμες ήταν οι προσπάθειες των ελληνικών Αρχών που έπεισαν τις γερμανικές ότι υπάρχει κίνδυνος αρπαγής της ανήλικης. Σημειώνεται, τέλος, πως οι γερμανικές αρχές είναι φειδωλές ως προς τις πληροφορίες που μοιράζονται με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη

«Το ελληνικό Watergate»: Τι μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ για τα 126 έτη φυλάκισης στους τέσσερις κατηγορούμενους

d10324fb-7b1b-4783-8b3a-c9aeacdc2884.jpg

Καρυστιανού στο OPEN: Ο Σταμάτης με πλησίασε ως εκπρόσωπος του Μητσοτάκη και ρώτησε τι χρειάζομαι - Ο διάλογος που είχαμε

d8b019a4-73f4-4a1c-9580-59a3be93776e.jpg

Φρίκη στη Χαλκιδική: Βαλίτσα που περιείχε ανθρώπινα μέλη εντόπισαν εργάτες

4b41b399-ce8c-4055-bf24-9c3f2c5cd055.jpg

Τα δύο ελληνικά νησιά ανάμεσα στους 20 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη

c0b5d435-23e8-4d66-8598-b578d96fd877.jpg