Μπορεί ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς να τονίζουν ότι παρά τη χαλάρωση των μέτρων ο κίνδυνος από την πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει παρέλθει, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε μερικές δεκάδες συμπολιτών μας να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σούδα, κατά το ενδεχομένου μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών στην Κρήτη.

Αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε τελικά στο διαδικτυακό κάλεσμα διαμαρτυρίας στη Σούδα, αν και οι αρχικοί διοργανωτές φαίνεται πως έκαναν τελικά… βήμα πίσω. Οι πολίτες που βρέθηκαν στο λιμάνι της Σούδας, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο έλευσης μεταναστών από τη Λιβύη, ουσιαστικά συγκεντρώθηκαν μετά από πρόσκληση από… προφίλ σε προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, ότι οι Λίβυοι που θα διασώζονται από την εμπόλεμη κατάσταση θα μεταφέρονται αναγκαστικά σε κάποιο κοντινό λιμάνι, το οποίο στην περίπτωση της χώρας μας είναι το λιμάνι της Σούδας, όπως μεταδίδει το cretalive.gr.

Οι συγκεντρωθέντες έψαλαν τον εθνικό ύμνο, παρά το ότι προς στιγμήν επικράτησε μικροένταση, καθώς επιχειρήθηκε να ανακοινωθεί κάτι με μία ντουντούκα, κάτι που ήταν αντίθετο με το κάλεσμα που είχε γίνει στο διαδίκτυο.