Πολιτική Οικονομία Ελλάδα Κόσμος Αθλητισμός Ψυχαγωγία Food & Drink Travel Viral Videos ειδήσεις τώρα Τουρκία ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ εκλογές Κωνσταντινούπολη

Ποιος θα είναι ο υποψήφιος του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη;

Ποιος θα είναι ο υποψήφιος του Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη;

Η Τουρκία θα διεξαγάγει δημοτικές εκλογές σε τρεισήμισι μήνες, τον Μάρτιο 2024. Δεν είναι σαφές ποιον θα προτείνει το ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη. Μέχρι στιγμής προκρίνονται τρία ονόματα και ένα τέταρτο όνομα έκπληξη.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Μουράτ Κουρούμ, ο δήμαρχος της περιοχής Εσενλέρ του ΑΚΡ Τεβφίκ Γκιοκσού ή ένα όνομα - έκπληξη. Κανένας όμως δεν γνωρίζει ποιον έχει στο μυαλό του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ποιον θέλει το κόμμα ΑΚΡ και τι δείχνουν οι έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚόσμος | 19.12.2023 11:48«Ενισχυμένη» στρατηγική σχέση με την Ουγγαρία εγκαινίασε ο Ερντογάν στη Βουδαπέστη

Η σχολιαστής στο αντιπολιτευόμενο Χαλκ TV, Αϊσενούρ Αρσλάν, λέει ότι η κατάσταση του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη αποκαλύπτει την έκταση του προβλήματος. Το ΑΚΡ δεν μπορεί να βρει έναν υποψήφιο που να μπορεί να νικήσει τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος Ερντογάν ήθελε να διορίσει τον γαμπρό του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ στην Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το κόμμα του να το δεχτεί. Η κύρια ένσταση ήταν το γεγονός ότι είναι ο «γαμπρός» του Ερντογάν. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Ερντογάν είχε προηγουμένως διορίσει τον γαμπρό του Μπεράτ Αλμπαϊράκ ως υπουργό Οικονομικών, διατυπώθηκαν αντιρρήσεις με το σκεπτικό ότι ο διορισμός του Μπαϊρακτάρ θα θεωρηθεί ως προσπάθεια δημιουργίας μιας «οικογενειακής δυναστείας».

Το CHP ανακοινώνει τους υποψηφίους δημάρχους του

Την περασμένη εβδομάδα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP ανακοίνωσε τους υποψηφίους του για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές σε 227 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μανσούρ Γιαβάς και ο Εκρέμ Ιμάμογλου παραμένουν οι υποψήφιοι για τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονταικαταχώρησηΔιαβάστε ακόμη