Η κρίση στην Ουκρανία θα έχει συνέπειες για την καλλιέργεια και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

«Εάν θα έπρεπε να σας εκφράσω μια πεποίθηση σήμερα, αυτή είναι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει και δεν θα είναι χωρίς συνέπειες για τον αγροτικό κόσμο». Με τα λόγια αυτά ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε το Σάββατο την 58η Διεθνή Αγροτική έκθεση στο Παρίσι, η οποία άνοιξε και πάλι τις πύλες της στη γαλλική πρωτεύουσα μετά από μία απουσία δύο ετών, λόγω της πανδημίας.

Το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο πόλεμος επανήλθε στην Ευρώπη και θα πρέπει να προετοιμασθούμε» ανέφερε ο Μακρόν ενώπιον εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου. Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο θα υπάρξουν συνέπειες για τις τιμές της ενέργειας, αλλά και για τις εξαγωγές στα σιτηρά, τις ζωοτροφές, στο κρασί. Πάντως ο Μακρόν υποσχέθηκε να επεξεργαστεί σχέδια στήριξης για τους συγκεκριμένους κλάδους.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στην DW